Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Evenimentul național „Săptămâna PASII FPI”

Luni, la C.T. „Traian Vuia”, a fost lansat

Evenimentul național „Săptămâna PASII FPI”

Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea este unitate de învățământ profesional și tehnic pilot în cadrul proiectului strategic „Parteneriate active școală-întreprindere pentru formarea profesională inițială – PASII FPI”.

Luni, 1 aprilie 2013, în cadrul întâlnirii de proiect desfășurate în sala de sport a colegiului, în prezența partenerilor de proiect și a dlui inspector școlar de specialitate, Florian Mieluț, a fost lansat evenimentul național „Săptămâna PASII FPI”.
Directorul colegiului, dl prof. Dorel Șaitoș, a salutat distinșii invitați și parteneri, lansând și evenimentul național „Săptămâna PASII FPI”. În continuare, domnia sa a prezentat agenda săptămânii, obiectivul general al proiectului, precum și obiectivele specifice.
„Obiectivul general urmărește îmbunătățitea capacității învățământului profesional și tehnic de a asigura calificări și oferte educaționale relevante pentru nevoile pieței muncii, prin colaborare directă cu reprezentanții mediului economic. Obiectivele specifice sunt focalizate pe cunoașterea cerințelor și condițiilor concrete de pe piața muncii în rândul reprezentanților IPT, al autorităților publice interesate și al beneficiarilor sistemului; pilotarea în 20 de județe din țară a unor parteneriate active școală-întreprindere în vederea îmbunătățirii ofertei educaționale, chiar dacă în proiect sunt implicate toate județele, cu un număr de 100 de unități de învățământ profesional și tehnic: 20 de unități pilot și 80 de unități de învățământ partenere în rețele, în total, unități școlare și întreprinderi vreo 5.000”, a mai precizat dl director Dorel Șaitoș.   
Doamna director adjunct, prof. Adriana  Rodica Petrica, a detaliat obiectivele operaționale: „asigurarea colaborării directe și complexe a unităților de învățământ profesional și tehnic cu reprezentanți ai întreprinderilor, respectiv multiplicarea efectelor prin diversificarea modalităților de cooperare și atragere a tuturor actorilor interesați. Þin apoi să subliniez faptul că am avut 12 ședințe de lucru cu agenții economici și cu cei cinci profesori implicați în proiect, ședințe în care am pregătit activități de consiliere, am făcut fișe de informare și consiliere, am pregătit studii de caz, în care am rezolvat o problemă a întreprinderii, fiind aplicată la nivel de laborator; am pilotat aceste ore și bine-nțeles, am tras concluzii. Copiii sunt foarte interesați de aceste activități. Iată, s-au făcut 40 de studii de caz, câte două la toate cele 20 de unități pilot. Noi am făcut unul pentru electronică și unul pentru școala profesională, mecanici auto; 20 de fișe de informare și consiliere. Am organizat un concurs și am întocmit metodologia de desfășurare a acestuia, iar acum am ajuns la această săptămână a parteneriatelor active școli-întreprinderi. Această săptămână, începând cu ziua de astăzi (luni – n.n.) va fi bogată în activități care într-adevăr să consolideze această relație. Astăzi, vorbim de lansare și ne propunem să ne cunoaștem și să aflăm cât mai multe lucruri despre această colaborare. Mâine (marți - n.n.), va fi o zi dedicată vizitelor la agenții economici. Cu acest prilej, copiii vor aduna materiale promoționale despre meseriile care se practică acolo. Am înțeles că partenerii noștri au pregătit prezentări PowerPoint și alte materiale pentru informare. În cea de-a patra zi, Ziua porților deschise, toată prezentarea va fi făcută de elevi pentru elevii din clasa a VIII-a care ne vor vizita școala”, a mai adăugat doamna director adjunct Adriana Rodica Petrica.
Pentru o cunoaștere cât mai bună a partenerilor, s-a trecut la prezentarea în PowerPoint a celor cinci parteneri: Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși” din Oradea, Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” din Aleșd, Colegiul Tehnic din Aiud (județul Alba), Liceul Tehnologic din Sebeș (județul Alba) și Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea. Ovidiu DAN
P.S. Pentru mai multe poze (68 de poze), accesați Galeria foto: Evenimentul național „Săptămâna PASII FPI”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 9 decembrie 2019