Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Prăjituri, prăjituri... cu sutele, la Oșorhei

Marți, în „Gala dulce”

Prăjituri, prăjituri... cu sutele, la Oșorhei

Marți, 2 aprilie 2013, holul mare al Școlii Gimnaziale Nr.1 din Oșorhei a devenit neîncăpător.

Sute de prăjituri, în peste 65 de sortimente, au „invadat” mesele micilor „comercianți”, care de care mai aspectuoase și mai gustoase, prăjiturile, nu mesele!
Peste 130 de copii și mamele lor au muncit în echipă la crearea acestor bunătăți și minunății care ne-au bucurat ochii și papilele gustative. Manifestarea a fost structurată pe două secțiuni: secțiunea prăjitură și tort de casă și secțiunea probe de îndemânare.
Am început „Gala dulce” cu prima secțiune. Micii patiseri și-au prezentat produsele. Astfel a fost descrisă fiecare prăjitură (numele, ingredientele folosite, timpul efectiv de lucru și prețul unei felii). Juriul, format din cinci membri, a avut o misiune foarte dificilă: alegerea prăjiturilor pentru a fi premiate. S-au acordat premii pentru cele mai gustoase, cele mai aspectuoase (frumoase), cele mai ingenios prezentate, cele mai colorate și cele mai bine frământate prăjituri...
Cea de-a doua secțiune (cea a probelor de îndemânare) s-a desfășurat sub formă de concurs. În competiție au intrat 10 echipaje, din clasele III - VIII. Fiecare echipaj a fost alcătuit din cinci membri. Tot cinci au fost și probele, desfășurate contracronometru. Copiii au avut de alergat, de mâncat, de gustat diverse ingrediente, de făcut salată de fructe... Lupta a fost spectaculoasă, cu răsturnări de situație, iar colegii, de pe margine, i-au încurajat în permanență. așa încât, pe câmpul de bătălie era o atmosferă de stadion. La final, nu a rămas prăjitură în picioare pe masă, iar comercianții, dar și concurenții au fost cu toții mulțumiți. Juriul a înmânat diplomele câștigătorilor. Și la această ediție, am fost onorați de prezența domnului primar Ioan Pop și a domnului viceprimar Ioan Gligor, care au asistat o perioadă la concurs, după care au cumpărat serios... încât să îndulcească toți angajații primăriei!
Prof. Laura Pop

Trimite email

duminic, 18 august 2019