Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Dublă sărbătoare la Colegiul Național „Arany Janos”

Miercuri, 20 martie

Dublă sărbătoare la Colegiul Național „Arany Janos”

În fiecare an, la 20 martie, statele membre și observatoare din cadrul Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF), din cinci continente, celebrează Ziua Internațională a Francofoniei.

În acest an, sărbătorirea Zilei Internaționale a Francofoniei a coincis cu programul special pregătit pentru oaspeții de seamă ai salontanilor: belgienii. Acțiunea are loc în cadrul unui program educațional și cultural care a început în anul 1995. Astfel, elevii clasei a X-a B, coordonați de doamna profesoară Iancău Erika, alături de alți elevi ai școlii și catedra de limba franceză au pregătit un spectacol din care nu au lipsit scenetele, jocurile, dansurile și cântecele.
 Elevii iubitori de limbă și cultură franceză, dar și engleză, au avut ocazia să participe la o activitate în care au demonstrat că sunt actori talentați, buni dansatori și la fel de buni cântăreți.
Spectacolul dedicat Zilei Francofoniei și vizitei belgienilor în școala noastră, a debutat cu frumoasa voce a Narcisei Badea (din a IX-a C) care a cântat o melodie în engleză. Narcisa a fost urmată la microfon de Gabriela Manolache și Lavinia Cociubei, cu două cântece în franceză. Dansul fetelor din clasa a X-a B și scenetele elevilor din clasa a IX-a B au fost două dintre momentele care i-au surprins pe oaspeți. La final s-au oferit chiar ei să ne învețe un dans tradițional, atmosfera de sărbătoare atingând punctul culminant. 
Toate aceste momente, minuțios pregătite și admirabil prezentate ne-au convins că pentru un spectacol trebuie multă muncă, răbdare și talent! (Codruța Toma)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Dublă sărbătoare la Colegiul Național „Arany Janos”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 10 august 2020