Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Un zâmbet, o floare, o rază de soare - MAMA”

La Școala din Talpoș

„Un zâmbet, o floare, o rază de soare - MAMA”

Vineri, 8 martie 2013, a fost sărbătorită femeia pe tot cuprinsul pământului, iar unitatea noastră școlară nu a făcut excepție. Cadrele didactice împreună cu copiii, sub atenta supraveghere a doamnei director Sofia Grațiela Pop, au pregătit un program literar artistic dedicat Zilei Internaționale a Femeii.

Încă de la prima oră a dimineții oricine a trecut pragul școlii a putut să sesizeze că ziua ce urma să înceapă are o încărcătură emoțională deosebită. Copiii îmbrăcați de sărbătoare și cu o floare în mână așteptau să o dea celor mai dragi persoane, doamnelor învățătoare sau doamnelor profesoare. Emoția se citea, vădit, atât pe chipurile emoționate și sfioase ale copiilor, cât și pe chipurile doamnelor profesoare, care în ciuda experienței, retrăiau emoția alături de copiii dumnealor.
Șirul activităților artistice a început cu cei mai mici, cu preșcolarii celor două grupe care au cântat, au recitat și au dansat pentru mamele lor. Activitatea a fost coordonată de ed. Adriana Boldor și Monica Bulea. Elevii claselor primare și gimnaziale s-au deplasat la căminul cultural din localitate unde au putut urmări programul dedicat mamelor și tuturor femeilor - „Un zâmbet, o floare, o rază de soare - MAMA”. Dra învățătoare Narcisa Boroș s-a ocupat de coregrafia elevilor gimnaziști pornind de la vals, unde coregrafia a fost inspirată de povestea Cenușăresei, la muzica de cabaret, la dance și încheind cu muzică din cultura etniei rome care, de altfel, a avut și cel mai mare succes la public. Importanța zilei și semnificația evenimentului a fost prezentată de eleva Tabita Păltinean, îndrumată de dra profesoară Flavia Herdean. Doamna învățătoare Monica Tripe a pregătit un program de muzică și poezie, iar doamna învățătoare Adina Gabor ne-a plimbat printre personajele poveștilor copilăriei, personaje care ne reaminteau cum să ne comportăm cu cei din jur și cu mamele în mod deosebit. În încheierea programului doamna director a mulțumit cadrelor didactice, elevilor implicați în activitate și părinților care și-au făcut timp să participe alături de copiii lor la activitățile  organizate de școală.
Considerăm că activitatea s-a bucurat de un real succes datorită aplauzelor la scenă deschisă, a sentimentului de bucurie și a bunei dispoziții.
Prof. Þărău Adrian

Trimite email

miercuri, 23 septembrie 2020

Poza zilei

Câștigă o tabletă Smart!

La împlinirea a 20 de ani de activitate,
Universitatea Agora din Oradea organizează un concurs pentru elevii claselor a XII-a
Dacă ești elev în clasa a XII-a și dorești să câștigi o tabletă Smart, urmează cei trei pași:
1. Cere o recomandare dirigintelui tău.
2. Redactează un eseu-prezentare cu titlul ,,Dăruiește învățătură"!
3. Scanează sau fotografiază recomandarea și eseul și trimite-le pe adresa de email: agora20@univagora.ro.
Fii conectat! Fii învățat!
Și tu ai dreptul la educație!