Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Copacul fericit”, la a III-a ediție, la Șc. „Nicolae Bălcescu”

În Programul Mondial Eco-școala

„Copacul fericit”, la a III-a ediție, la Șc. „Nicolae Bălcescu”

Concursul de colectare a maculaturii „Copacul fericit” este la a treia ediție la „Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” din Oradea și face parte din Programul Mondial Eco-școala.

„Concursul a fost anunțat cu două săptămâni înainte pentru ca elevii să se poată mobiliza, maculatura fiind colectată în două zile: marți și miercuri, 26-27 martie 2013.
Și anul acesta, copiii și-au mobilizat atât părinții, cât și bunicii, dar chiar și vecinii; reușind, toți, împreună, să salvăm un petic de pădure”, ne spune dra prof. Alina Deliman, coordonator pe școală al proiectului.
Maculatură... cu tonele!
La ediția din această primăvară au fost colectate 3.600 kg de maculatură; cei mai harnici s-au dovedit a fi tot cei mai mici elevi. „Astfel că în acest an, am hotărât să premiem cu cupa „Copacul fericit” doua clase: cea care a colectat cea mai mare cantitate de maculatură, incluzând și ajutorul părinților care au predat hârtia direct la firma colectoare, dar și clasa care a adus cea mai mare cantitate de maculatură la școală, mână de la mână. Prin urmare, cupa va fi acordată, în această primăvară, claselor a III-a A (înv. Simona Vancea) – 1.425 kg și I B (înv. Stela Tăut) - 480 kg.
Ocupanții locurilor II și III vor primi medalia „Copacul fericit”. E vorba de clasele a II-a C (înv. Iosif-Dorel Mureșan și I D (înv. Andaluza Raț).
La secțiunea individual, medalia „Copacul fericit” va ajunge la doi copii, elevi în clasa a III-a A: Nan Paula (cu 960 kg) și Medeșan Vlad (300 kg).
Toate clasele participante la concurs primesc câte o diplomă”, ne-a mai spus dra Alina Deliman.
Coordonatorii concursului la nivel de școală sunt Alina Deliman și Reich Ileana.
Premierea va avea loc la 1 iunie, în cadru festiv.
În imagini, i-am surprins pe toți voluntarii, care, în 27 martie, cu mic cu mare, au încărcat maculatura în mașina  firmei colectoare, SC OLIVA VERDE SRL.
Cu această nouă acțiune, șansele Școlii  „Nicolae Bălcescu” cresc simțitor în lupta pentru cucerirea Steagului verde și a titlului de Eco-școală! Ovidiu DAN
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Copacul fericit”, la a III-a ediție, la Șc. „Nicolae Bălcescu”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 21 iulie 2019