Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Vizitați www.univagora.ro

Educație pentru și prin internet: Educație netățenească (24)

Vizitați www.univagora.ro

MESAJUL RECTORULUI
Universitatea Agora [1] este o instituție de învățământ superior de drept privat și utilitate publică, fondată în anul 2000, acreditată de ARACIS în 2010 și validată de Parlamentul României prin Legea 59/2012.

La data de 24.04.2012, am fost ales, de către cadrele didactice și studenții Universității Agora, rector pentru legislatura 2012-2016. Prin Ordinul de Ministru nr. 3887 din 02.05.2012, am fost confirmat în funcția de rector, calitate prin care am fost îndrituit să girez legalitatea și recunoașterea diplomelor emise de Universitatea Agora sub egida Ministerul Educației Naționale.
Dacă vă doriți o educație de calitate, prin tehnologii didactice moderne [2], în deplină transparență și legalitate, veniți cu cea mai mare încredere la Universitatea Agora.
Succes la acces!
Rector,
Prof.univ.dr. Ioan Dzițac
rector@univagora.ro
 OFERTA EDUCAÞIONALĂ  2013-2014
Universitatea Agora din Oradea
Facultatea de Drept și Științe Economice
I. STUDII UNIVERSITARE DE LICENÞĂ
1.Științe juridice (Diplomă de jurist)
Drept, specializare acreditată, 4 ani IF (zi), 240 credite transferabile – 100 de locuri.
2. Științe administrative (Diplomă de funcționar public)
Poliție locală, specializare autorizată, 3 ani IF (zi), 180 credite transferabile – 100 de locuri.
3. Științe economice (Diplomă de economist)
Contabilitate și informatică de gestiune, specializare acreditată, 3 ani IF (zi), 180 credite transferabile – 100 de locuri.
Management, specializare acreditată, 3 ani IF (zi), 180 credite transferabile – 50 de locuri.
Economia comerțului, turismului și serviciilor, specializare propusă pentru autorizare, 3 ani IF (zi), 180 credite transferabile – 100 de locuri solicitate.
II. STUDII UNIVERSITARE DE MASTER
1. Drept
Științe penale și criminalistică, 2 ani, 120 credite transferabile, program propus pentru autorizare – 50 de locuri.
2. Management
Managementul resurselor umane, 2 ani, 120 credite transferabile, program propus pentru autorizare – 50 de locuri.
III. PROGRAME POSTUNIVERSITARE
1.Drept
Instituții de dreptul muncii, 224 ore, 30 credite transferabile, aprobat de MEN – 50 de locuri.
Instituții de drept privat, 224 ore, 30 credite transferabile, aprobat de MEN – 50 de locuri.
Științe penale și criminalistică, 224 ore, 30 credite transferabile, aprobat de MEN – 50 de locuri.
2. Management
Managementul resurselor umane, 210 ore,
Managementul resurselor umane, 210 ore, 30 credite transferabile – 50 de locuri.
3. Contabilitate
Audit financiar contabil, 224 ore, 30 credite transferabile, aprobat de MEN – 50 de locuri.
[1] http://univagora.ro
[2] http://moodle.univagora.ro

Trimite email

duminică, 26 septembrie 2021