Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Spectacolul caritabil „Elevii au talent”

La Școala din Remetea

Spectacolul caritabil „Elevii au talent”

Activitatea care a încheiat săptămâna de activități extracurriculare și extrașcolare a fost spectacolul caritabil „Elevii au talent”.

Cu ocazia acestuia, a avut loc o strângere de fonduri pentru Căminul de bătrâni de la Băița, Casa Iosif, Centrul de zi Francesco și Habitat for Humanity, Beiuș.
Școlile participante au reușit să demonstreze prin elevii lor că talente sunt peste tot, trebuie să fie doar descoperite și puse în valoare. Elevii de la Școala Gimnazială nr. 1 din Chișcău, coordonați de dna prof. Baidoc Adriana au încântat prin spontaneitate și interpretare. Echipa de elevi de la Școala Gimnazială Sâmbăta, împreună cu dna prof. Bulc Mirela au prezentat un număr de dans modern. Piesele de teatru puse în scenă de elevii de la școlile din Buntești, Lunca și Drăgănești („Ridichea uriașă”, „Scufița Roșie” și „Albă ca Zăpada”- în limba engleză), coordonate de dle profesoare Vesa Titiana, Miara Angela și Flore Amalia au uimit publicul prin calitatea interpretării și frumusețea decorurilor. Eleva Mladonesky Renata de la Școala Gimnazială „Nicolae Popoviciu” Beiuș, îndrumată de dna prof. Horge Maria a fost o actriță desăvârșită; ea a recitat poeziile „Fetița mamei” și „Pe lângă plopii fără soț”. Nici grupul de copii de la Centrul Francesco din Beiuș nu s-a lăsat mai prejos. Au dansat un dans italian și ne-au amintit de Învierea lui Isus Hristos cu sceneta „Mironosițele”. Elevii de la Școala Gimnazială nr. 1 Roșia au transmis fiorii emoției cântecului și dansului popular bihorean prin echipa de elevi din clasele I-IV coordonați de dna prof. Herman Livia. Elevul Ivan Leț Robert de la Școala Gimnazială din Căbești, îndrumat de dl prof. Petruț Nicolae, s-a dovedit un bun imitator al vedetelor TV. Asociația Pro-Remetea a fost reprezentată de echipa de dansuri populare maghiare, coordonată de dna prof. Miara Angela. Elevii de la Școala Gimnazială nr. 2 din Meziad, coordonați de dl prof. Degău Cristian, au dovedit că sunt niște buni gimnaști. În final, a făcut senzație interpretarea elevei Oaie Sara din clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială din Remetea cu o  piesă cunoscută de muzică ușoară românească, precum și apariția echipei de dansuri populare coordonate de dna prof. Jozsa Clara și Foldvari Monica. O plăcută surpriză ne- făcut directorul școlii dl prof. Copil Ionel Stelian, care a apărut îmbrăcat în costum tradițional împreună cu echipa de dansuri.
De această dată, talentele copiilor și  munca profesorilor coordonatorilor au avut un scopul nobil, acela de a strânge niște bani pentru cei aflați în nevoi. La Remetea, cetățenia activă a căpătat o nouă semnificație, iar eforturile tuturor celor implicați au fost răsplătite de mulțumirea interioară că au făcut ceva pentru cei de lângă ei, pentru semenii lor. Încă o dată, mulțumiri echipei de proiect (prof. Fuciu Cristina Laura, Foldvari Monica, Jozsa Clara, înv. Boroș Irina Margareta, prof. Fășie Cătălin Ionică și Gherle Amalia Nicoleta) și dlui director Copil Ionel Stelian fără a cărui implicare, activitatea noastră nu s-ar fi putut realiza. (Camelia Florea)

Trimite email

miercuri, 21 august 2019