Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Transparență totală la Universitatea Agora

Mesajul rectorului

Transparență totală la Universitatea Agora

Ne-a surprins plăcut distinsul rector al Universității Agora, dl prof. univ. dr. Ioan Dzițac, atunci când ne-a invitat la un concurs pentru ocuparea postului de conferențiar dr.

Excepția și curiozitatea nu au rămas singulare. A venit ora adevărului, Raportul rectorului la un an de mandat. Iarăși, aceeași „poveste”, transparență totală, raportul este postat la vedere pentru că nu are nimic de ascuns. Apreciem la domnia sa o sinceritate și o deschidere de invidiat. Ai spune că de la o vârstă intervine conservatorismul, închistarea, orientarea spre șabloane și tipare... Din contră, vedem cât de larg este orizontul cunoașterii, deschiderea spre nou, spre valoare. Am cunoscut la acel concurs un produs marca UBB Cluj-Napoca, privindu-l în tăcere pe rector, atunci în amfiteatru, dar și după aceea, radia interior pentru achiziția făcută; intuise valoarea. Nu se înșelase. Flerul și înțelepciunea l-au orientat exact spre un produs de calitate.
Acum, o nouă mostră, o nouă carte. Ne-a propus un nou produs, noi orizonturi didactice pentru care girează nume mari, oameni importanți, investitori stategici ai lumii contemporane (...)
Concluzionând, vom spune că în toate citim mesajul distinsului rector Ioan Dzițac, deschiderea și înțelepciunea sa. Competența și experiența, stofa de dascăl-apostol, dublate de spiritul deschis spre nou și valoare îi dau strălucire omului și specialistului de peste 18 carate. Blândețea, calmul englezesc, vorba așezată și povața înțeleaptă, toate îl fac plăcut și așteptat, de admirat. Se potrivesc și în cazul de față vorbele domnului rector al UBB, Ioan Aurel Pop, „un istoric (... rector) al muncii tăcute, nespectaculoase...”
În ideea a ceea ce spuneam, să-l cităm pe dl rector:
 „În spiritul transparenței totale al actului managerial al unei instituții de utilitate publică, precum și în conformitate cu art.130 (2) din Legea 1/2011, am elaborat Raportul rectorului Universității Agora - 2013, pe care l-am prezentat public, în fața comunității Universității Agora (cadre didactice, studenți și personal administrativ), precum și în fața reprentanților presei locale, în data de 19 martie 2013.
De asemenea, raportul este postat pe site-ul universității, în două locuri distincte:
1. pagina rectorului:
http://univagora.ro/ro/personal/dzitac-ioan/
2. pagina rapoartelor academice:
http://univagora.ro/ro/academic/rapoarte/
și poate fi descărcat de către toți cei interesați”, ține să sublinieze dl rector Ioan Dzițac. (Ovidiu DAN)

Trimite email

vineri, 17 septembrie 2021