Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Arată-mi că ești special!” (Arta CES)

La C.S.E.I. Nr. 1

Arată-mi că ești special!” (Arta CES)

Proiectul ARaTĂ-mi Că Ești Special!” (Arta CES) este un program de terapie prin mediere artistică derulat de Asociația C.E.S. – Colaborăm Educăm Sprijinim, în parteneriat cu Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Nr.1 Oradea în perioada 01.01-31.10.2013 cu sprijinul Fundației pentru Comunitate și MOL România în cadrul programului MOL pentru sănătatea copiilor.

Scopul proiectului este implementarea unor programe de terapie prin mediere artistică individuală și de grup, de tipul terapiei prin muzică, terapiei prin dans, metodei teatrului experiențial, art-terapiei și psihodramei, la copii cu cerințe educative speciale (C.E.S.) și alte boli cronice, în vederea recuperării psihopedagogice a acestora și/sau dezvoltării armonioase a personalității lor.
Grupul țintă, căruia se adresează proiectul îl reprezintă un număr de 57 de copii cu cerințe educative speciale: deficiență mintală, tulburări comportamentale, tulburări psihomotrice, tulburări de limbaj, ADHD, autism și alte boli cronice, din școli speciale și/sau școli integratoare, cu vârste cuprinse între 3-18 ani.
Bugetul proiectului de 12.000 de lei a fost aprobat exclusiv pentru plata terapeuților implicați în activitățile proiectului.
Activitățile proiectului, centrate pe terapii prin mediere artistică de tipul terapiei prin muzică și dans, art și drama terapie, teatru experiențial, psihodramă și povești terapeutice se derulează sub forma unor programe:
1. Programul de terapie individuală - program individual complex de recuperare, incluzând terapii prin mediere artistică stabilit pentru fiecare copil în parte în urma evaluării de către terapeut în colaborare cu părintele.
Opt copii cu diferite diagnostice, provenind din familii cu dificultăți economice și sociale, beneficiază gratuit de 1-2 ore de terapii complexe, inclusiv prin mediere artistică, pe parcursul semestrului II al anului școlar 2012-2013
2. Programul de terapie de grup -  program de activități de dezvoltare personală - autocunoaștere și formare a imaginii și stimei de sine - de grup, centrat pe terapii prin mediere artistică, elaborat de terapeuții participanți la proiect, adaptat și implementat la nivelul mai multor grupuri.
Astfel, 12 copii integrați în școlile colaboratoare (Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Oradea și Școala cu clasele I-VIII „Szacsvay Imre”, Oradea) împreună cu colegii lor; 10 copii internați la Spitalul de Neuropsihiatrie Infantilă „Dr. Gavril Curteanu”, Oradea și 12 copii de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Nr.1 Oradea au beneficiat și beneficiază în continuare de acest program de 10 ore structurate în 5 ședințe.
3. Școala de vară: ateliere și tabăra de creație - program de modificare a unor comportamente și emoții negative, ca urmare a confruntării cu acestea prin intermediul terapiilor prin mediere artistică.
Un număr de 16 copii cu cerințe educative speciale sunt așteptați pe parcursul vacanței de vară de profesorii terapeuți de la Asociația C.E.S. și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Nr. 1 Oradea pentru a derula activități.
Cadrele didactice și părinții interesați să înscrie copiii în acest program: atelierele de creație ale școlii de vară, ne pot contacta la adresa de e-mail a Asociației C.E.S. (sen_association@yahoo.com ) sau la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Nr.1 Oradea din Str. Roman Ciorogariu, Nr.48 (persoana de contact: Lavinia Gorgan), locația școlii de vară.
(Teodora Pantazi)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Arată-mi că ești special!” (Arta CES).

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 19 august 2019