Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

China investește puternic în IT

Educație pentru și prin internet: Educație netățenească (25)

China investește puternic în IT

Conferință de Tehnologia Informației și Management Cantitativ în „Veneția Orientului”
În perioada 16-18 mai 2013, va avea loc la Suzhou, China, conferința ITQM2013, o conferință internațională de Tehnologia Informației și Management Cantitativ- Information Technology and Quantitative Management. [1]

Conferința este una uriașă, în stil chinezesc, incluzând 19 workshop-uri și 4 sesiuni speciale [2].
Împreună cu domnul acad. Florin Gheorghe Filip, Doctor Honoris Causa al Universității Agora, am propus o sesiune specială, „Soft Computing in Quantitative Management”, care a fost acceptată (sesiunea 03 de la [2]).
Domnul academician are și o lucrare invitată, cu titlul „Green Manufacturing and Computer Aided Decision Making”. [3]
În realitate, după cum se poate vedea din cele două invitații, vizita noastră va dura între 12-23 mai și va începe la Beijing, unde vom participa activ, cu o prelegere de o jumătate de oră, la un seminar științific la Academia Chineză de Științe.
Tema prelegerii mele la acest seminar va fi „From Kelvin to Zadeh: Hard Computing versus Soft Computing”.
Locația conferinței este una de vis, orașul Suzhou, situat în Delta Fluviului Yangtze, fiind denumit și „Veneția Orientului”, are multe grădini care figurează în lista monumentelor protejate de UNESCO [4].
Este o șansă unică pentru mine de a vizita China, pe chetuiala chinezilor. Din păcate, România investește rușinos de puțin în știință și promovarea ei, spre deosebire de Chile, de exemplu. Mai mulți cercetători în IT din Chile, care au venit deja de 3 ori la conferințele mele ICCCC [5], au primit bani de la guvernul chilian să vină și în China. La fel, câțiva cercetători din Columbia și alte țări, cărora le pasă de viitorul lor.
Am onoarea, alături de domnul academician Filip, să reprezint România și în Comitetul Științific al conferinței ITQM [6].
Mai multe am să vă povestesc când mă întorc din China.
Ioan Dzițac
Bibliografie
[1] http://www.itqm-meeting.org/
[2] http://www.itqm-meeting.org/workshop.htm
[3] http://www.itqm-meeting.org/keynote.htm
[4] http://www.itqm-meeting.org/about_sz.htm
[5] http://univagora.ro/en/icccc2014/
[6] http://www.itqm-meeting.org/pcm.htm
 

 

Trimite email

joi, 24 iunie 2021