Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

China investește puternic în IT

Educație pentru și prin internet: Educație netățenească (25)

China investește puternic în IT

Conferință de Tehnologia Informației și Management Cantitativ în „Veneția Orientului”
În perioada 16-18 mai 2013, va avea loc la Suzhou, China, conferința ITQM2013, o conferință internațională de Tehnologia Informației și Management Cantitativ- Information Technology and Quantitative Management. [1]

Conferința este una uriașă, în stil chinezesc, incluzând 19 workshop-uri și 4 sesiuni speciale [2].
Împreună cu domnul acad. Florin Gheorghe Filip, Doctor Honoris Causa al Universității Agora, am propus o sesiune specială, „Soft Computing in Quantitative Management”, care a fost acceptată (sesiunea 03 de la [2]).
Domnul academician are și o lucrare invitată, cu titlul „Green Manufacturing and Computer Aided Decision Making”. [3]
În realitate, după cum se poate vedea din cele două invitații, vizita noastră va dura între 12-23 mai și va începe la Beijing, unde vom participa activ, cu o prelegere de o jumătate de oră, la un seminar științific la Academia Chineză de Științe.
Tema prelegerii mele la acest seminar va fi „From Kelvin to Zadeh: Hard Computing versus Soft Computing”.
Locația conferinței este una de vis, orașul Suzhou, situat în Delta Fluviului Yangtze, fiind denumit și „Veneția Orientului”, are multe grădini care figurează în lista monumentelor protejate de UNESCO [4].
Este o șansă unică pentru mine de a vizita China, pe chetuiala chinezilor. Din păcate, România investește rușinos de puțin în știință și promovarea ei, spre deosebire de Chile, de exemplu. Mai mulți cercetători în IT din Chile, care au venit deja de 3 ori la conferințele mele ICCCC [5], au primit bani de la guvernul chilian să vină și în China. La fel, câțiva cercetători din Columbia și alte țări, cărora le pasă de viitorul lor.
Am onoarea, alături de domnul academician Filip, să reprezint România și în Comitetul Științific al conferinței ITQM [6].
Mai multe am să vă povestesc când mă întorc din China.
Ioan Dzițac
Bibliografie
[1] http://www.itqm-meeting.org/
[2] http://www.itqm-meeting.org/workshop.htm
[3] http://www.itqm-meeting.org/keynote.htm
[4] http://www.itqm-meeting.org/about_sz.htm
[5] http://univagora.ro/en/icccc2014/
[6] http://www.itqm-meeting.org/pcm.htm
 

 

Trimite email

luni, 27 septembrie 2021