Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

China investește puternic în IT

Educație pentru și prin internet: Educație netățenească (25)

China investește puternic în IT

Conferință de Tehnologia Informației și Management Cantitativ în „Veneția Orientului”
În perioada 16-18 mai 2013, va avea loc la Suzhou, China, conferința ITQM2013, o conferință internațională de Tehnologia Informației și Management Cantitativ- Information Technology and Quantitative Management. [1]

Conferința este una uriașă, în stil chinezesc, incluzând 19 workshop-uri și 4 sesiuni speciale [2].
Împreună cu domnul acad. Florin Gheorghe Filip, Doctor Honoris Causa al Universității Agora, am propus o sesiune specială, „Soft Computing in Quantitative Management”, care a fost acceptată (sesiunea 03 de la [2]).
Domnul academician are și o lucrare invitată, cu titlul „Green Manufacturing and Computer Aided Decision Making”. [3]
În realitate, după cum se poate vedea din cele două invitații, vizita noastră va dura între 12-23 mai și va începe la Beijing, unde vom participa activ, cu o prelegere de o jumătate de oră, la un seminar științific la Academia Chineză de Științe.
Tema prelegerii mele la acest seminar va fi „From Kelvin to Zadeh: Hard Computing versus Soft Computing”.
Locația conferinței este una de vis, orașul Suzhou, situat în Delta Fluviului Yangtze, fiind denumit și „Veneția Orientului”, are multe grădini care figurează în lista monumentelor protejate de UNESCO [4].
Este o șansă unică pentru mine de a vizita China, pe chetuiala chinezilor. Din păcate, România investește rușinos de puțin în știință și promovarea ei, spre deosebire de Chile, de exemplu. Mai mulți cercetători în IT din Chile, care au venit deja de 3 ori la conferințele mele ICCCC [5], au primit bani de la guvernul chilian să vină și în China. La fel, câțiva cercetători din Columbia și alte țări, cărora le pasă de viitorul lor.
Am onoarea, alături de domnul academician Filip, să reprezint România și în Comitetul Științific al conferinței ITQM [6].
Mai multe am să vă povestesc când mă întorc din China.
Ioan Dzițac
Bibliografie
[1] http://www.itqm-meeting.org/
[2] http://www.itqm-meeting.org/workshop.htm
[3] http://www.itqm-meeting.org/keynote.htm
[4] http://www.itqm-meeting.org/about_sz.htm
[5] http://univagora.ro/en/icccc2014/
[6] http://www.itqm-meeting.org/pcm.htm
 

 

Trimite email

joi, 14 noiembrie 2019