Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Albinuțele grupei mijlocii B au ieșit din amorțeala stupului

Săptămâna „Să știi mai multe, să fii mai bun”

Albinuțele grupei mijlocii B au ieșit din amorțeala stupului

Săptămâna intitulată „Să știi mai multe, să fii mai bun” a constituit pentru albinuțele grupei mijlocii B - așa cum le place lor să își spună - un minunat prilej de a ieși din amorțeala stupului și de a învăța lucruri noi sub îndrumarea domnișoarei profesor Nicoleta Crăciun.

Astfel că au aflat că legumele și fructele sunt surse majore de vitamine și minerale mai ales dacă le consumă crude sau în salate, dar și că din ele pot să realizeze animăluțe minunate: oițe, pinguini, arici, șoricei, purceluși. Bucuria a fost atât de mare pe parcursul activității încât munca nu li s-a părut deloc grea. Și ca să rămână tot în sfera cunoașterii lumii animale, copiii au desfășurat o vizită la Petshop Zoomania din Oradea. Aici au fost încurajați de angajații magazinului să hrănească peștișorii, să mângâie iepurașii, să se implice cât mai mult în îngrijirea animalelor de companie. Micuții s-a dovedit a fi foarte curajoși și nu s-au dat în lături nici atunci când animalul de companie a fost o iguană, o șopârlă sau un șarpe de lapte, că doar o aveau exemplu pe fata moșneagului din bine cunoscuta poveste a lui Ion Creangă.
Nu puteau cei mici să uite nici de lectură, că doar ei știu ce importantă e cunoașterea pentru orice om. Așa că au făcut un popas la Biblioteca Liceului Teoretic German „Friedrich Schiller” Oradea și au legat prietenie cu doamna bibliotecară, care, cu mare măiestrie, le-a împărtășit din experiența dumneaei legată de cărți – asta mai ales că și ei, chiar dacă acum au doar 4 anișori, se pregătesc să devină școlari și poate chiar ai acestei școli. Alături de doamna bibliotecară, copiii au jucat și un joc prin care și-au însușit regulile de comportare într-o instituție de acest gen, regulile după care se utilizează sau se împrumută o carte.
Ultima zi a săptămânii a fost dedicată prevenției în circulația rutieră. Cei mici, cunoscând deja câteva reguli de circulație pentru pietoni și șoferi, au făcut o vizită Școlii de șoferi Cociubei, unde au participat la o oră de curs alături de instructorul auto și de profesorul de legislație, iar bucuria le-a fost și mai mare atunci când ei înșiși au fost șoferi, la volanul unei mașini de școală.
Obosite, dar pline de satisfacții și cu informații noi, albinuțele grupei mijlocii B, s-au reîntors în stupul lor din Grădinița Nr. 31 Oradea. (Nicoleta Crăciun)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Albinuțele grupei mijlocii B au ieșit din amorțeala stupului.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 30 martie 2020