Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Membrii Patrulei eco de la „Emanuel” informează orădenii

„Omuleții verzi” au ieșit joi în stradă

Membrii Patrulei eco de la „Emanuel” informează orădenii

Ramona și Florin Iștoc, profesori de istorie-geografie la Liceul Teologic Baptist „Emanuel” din Oradea, și ecologiști convinși, implementează de ani buni proiecte de mediu în parteneriat cu Primăria Oradea.

„Omuleții verzi” (numele Patrulei eco din liceu) sunt cunoscuți și îndrăgiți de-acum nu numai de colegii din liceu, ci și de orădeni. Ei au ieșit deseori în stradă cu pliante pentru a informa populația, iar pe net ei sunt cunoscuți și în țară, dar nu numai.
Joi (18 aprilie 2013), „Omuleții verzi” au ieșit în stradă să pregătească orădenii pentru Ziua Pământului. Despre campania stradală, făcută la meserie de membrii Patrulei eco, ne-a vorbit doamna profesor Ramona Iștoc.
„În apropierea Zilei Pământului, ne-am propus să informăm orădenii despre beneficiile utilizării tehnologiilor verzi. Această acțiune face parte din agenda (calendarul) concursului național „Patrula eco”, la care participăm pentru al treilea an, consecutiv. Cu acest prilej, ne-am propus să informăm și să conștientizăm cetățenii cu privire la necesitatea cunoașterii și utilizării surselor de energie alternativă regenerabilă și nepoluantă.
 -Realizăm faptul că acțiunea Patrulei are, implicit, un dublu scop și efect, atât asupra cetățenilor, cât și asupra lor, a elevilor.
-Exact! Implicându-se în astfel de activități de voluntariat pentru mediu, elevii au ocazia să-și însușească un comportament ecologic adecvat și responsabil față de natură.
Însuși directorul liceului a fost luat la întrebări
-Cine participă la acțiune?
-Ecologiștii noștri sunt elevi din clasele a XI-a A și B, coordonați de mine și de Florin. Avem și doi invitați speciali: pe dl consilier local Teofil Filimon și pe dl director al liceului nostru, dl profesor Constantin Buleandra. Pe lângă standurile bogate și frumos amenajate, cu gust și imaginație, omuleții verzi aplică unele chestionare trecătorilor, astfel că nu au scăpat de întrebările lor nici invitații noștri speciali. Informațiile pe care le furnizează elevii în cadrul standurilor se referă la energia solară, eoliană, hidraulică și geotermală. La standurile lor găsiți pliante, planșe, machete, bannere, postere, dar și o recompensă neașteptată (un pahar cu limonadă și bomboane) pentru trecătorii deschiși și amabili care răspund chestionarelor.
-Am mai remarcat faptul că fiecare elev deține o agendă eco. Cu ce scop?
-Așa este. Fiecare are datoria să consemneze lunar în agendă trei aspecte pozitive și trei aspecte negative pe care le-au identificat în perimetrul local, fapte bune și rele de mediu. La final, vom întocmi un raport de activitate, care va fi însoțit de un filmuleț doveditor. Elevii vor „inventa”o mașină a viitorului din materiale reciclabile și vor alcătui un top al faptelor bune și rele de mediu pe care le-au identificat și consemnat în agendele lor eco.
Așa înțeleg cei doi profesori, Ramona și Florin Iștoc, să activeze și să responsabilizeze Patrula eco, informând și sensibilizând orădenii. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Membrii Patrulei eco de la „Emanuel” informează orădenii.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 17 septembrie 2021