Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Trei persoane vor reprezenta Universitatea Agora la Moodle Moot România

Educație pentru și prin internet: Educație netățenească (26)

Trei persoane vor reprezenta Universitatea Agora la Moodle Moot România

Moodle Moot România 2013, după cum am pomenit deja în episodul 16, este un eveniment anual, aflat la a patra ediție, având ca principal obiectiv schimbul de experiență între moodleri, adică între utilizatorii, dezvoltatorii și administratorii platformei de e-learning Moodle.

În acest an evenimentul va avea loc la Brașov, în perioada 19-24 august, gazda evenimentului fiind Universitatea „Transilvania” din Brașov. [1]
La Moodle Moot 2013 vor prezenta lecturi invitate și demonstrații practice [2]:
Florin Colceag, prof.univ.dr. - România, IRSCA Gifted Education
Adrian Adăscăliței, prof.univ.dr. - România, Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iași
Mihai Jalobeanu, prof.univ.dr. - România, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad
Ioan Dzițac, prof.univ.dr. - Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad și Universitatea Agora din Oradea
Radu Dumbrăveanu, lect.univ.dr. - Republica Moldova, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți
Rishi Kapoor - Australia
Mihaela Bostan, prof. - România, EDU Moodle România
Ștefan Poka, prof. - România, EDU Moodle România
Carles Aguilo - Spania, WIRIS, Maths for More S.L.
Sandra Pana, conf.univ.dr. - Spania, WIRIS, Maths for More S.L.
Nilza Costa, prof.univ.dr. - Portugalia, Universidade Aveiro
Isabel Huet, prof.univ.dr. - Portugalia, Universidade Aveiro
Gavin Henrick - Irlanda, Learning Technology Services
Anca Mustea, lect.univ.dr. - România, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad
George Vâju, prof. - România, EDU Moodle România Mark Harnor - UK, Turnitin
Adriana Petrovici, prof. România, Liceul Teoretic „Vasile Sav”
Adrian Sărmaș - România, eLearning & Software SRL
Cosmin Herman, ing. - România, eLearning & Software SRL
Prof.univ.dr. Ioan Dzițac - membru în Comitetul științific; prelegere invitată și demonstrație practică la Moodle Moot România 2013;
Conf.univ.dr. Dan Bența –participant la cursul de Dezvoltator de elearning (COR 235905);
Ec. Roberto Riccio – participant la cursul Administrator platforma de elearning Moodle (inginer de sistem software, COR 251205).
Ioan Dzițac [2]. A obținut diploma de licență în matematică și doctoratul în informatică la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj - Napoca. În prezent este profesor de informatică la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad (UAV) și rector al Universității Agora din Oradea (UAO). Predă cursuri la nivel de licență (Inteligență artificială, Logică computațională, Sisteme distribuite, Didactica informaticii) și master (Sisteme distribuite în Internet, Sisteme informatice integrate de tip ERP). În 2009 a coordonat realizarea site-ului UAV [3], ca aplicație practică a lucrărilor de licență a gemenilor Marius și Mihai Șucan [4], iar în 2012 a coordonat relizarea site-ului UAO [5], ca aplicație practică la disertația lui Mihai Șucan.
În 2011 a configurat platforma Moodle la UAV [6], iar în 2012 la UAO [7].
În 2006 a fondat International Conference on Computers, Communications and Control, aflată în prezent la a 5-a ediție [8], la Băile Felix, sub președinția sa: Conferința s-a bucurat de prezența unor informaticieni și oameni de știință celebri din țară: Acad. Florin Gheorghe Filip, Acad. Solomon Marcus, Acad. Horia Nicolai Teodorescu, Acad. Gheorghe Păun, Acad. Paul Dan Cristea, Acad. Dan Tufiș, Prof. Gabriel Ciobanu, Prof. Gheorghe Ștefănescu, Prof. Dan Dumitrescu, Prof. Vasile Baltac și mulți alții, precum și din străinătate: Prof. Kaoru Hirota – Japonia, Prof. Mario Jimenez-Perez –Spania, Prof. Janos Fodor – Ungaria, Prof. Antonio Di Nola – Italia, Prof. Lotfi A. Zadeh –SUA (celebrul părinte al logicii fuzzy), Prof. Pierre Borne – Franța, Prof. Stephan Olariu – SUA, Prof. Răzvan Andonie –SUA, Prof. Drăgan Radojevic – Serbia, Prof. Atanasios Styliadis - Grecia, Prof. Gaston Lefranc – Chile, Prof. Omer Egecioglu – SUA, Prof. Gang Kou- China, Prof. Yong Shi China și SUA și mulți alții din Germania, Macedonia, Anglia, India, Iran, Columbia etc.
Tot în 2006 a fondată la Universitatea Agora din Oradea, alături de Acad. Florin Gheorghe Filip și Prof. Mișu-Jan Manolescu, publicația științifică Internatianal Journal of Computers, Communications & Control [9], care este indexată ISI Web of Science începând cu ultimul număr din 2006 și are factor de impact JCR din 2009.
A publicat o carte în limba română și una în limba engleză, 12 suporturi de curs și materiale pentru studenți și peste 60 de articole științifice, din care 18 indexate ISI. Figurează cu peste 120 de citări în Google Academic [10] și cu peste 50 de citări în ISI Web of Science [11].
În perioada 1996-2011 a fost vicepreședinte al Societății Române de Matematică Aplicată și Industrială, iar din 2011 este membru IEEE Computer Society și IEEE Senior Member.
Dan Bența [12]. A obținut diploma de licență, diploma de master și cea de doctor în informatică economică la „Babeș-Bolyai” din Cluj - Napoca. A ocupat prin concurs, în 2013, un post de conferențiar la Universitatea Agora din Oradea. A avut buse de studii și cercetare în Finlanda și Germania.
Predă disciplinele Informatică și Baze de date în economie. A publicat 8 cărți sau capitole în cărți și peste 20 de articole științifice indexate în baze de date internaționale, precum și mai multe manuale de utilizare a platformei de e-learning la nivel de profesor, cursant și administrator. Are o bună experiență în proiecte naționale și internaționale.
Roberto Riccio. A obținut diploma de licență în informatică economică la Universitatea de Vest din Timișoara, iar în acest an va absolvi masterul „Informatică aplicată în științe, tehnologie și economie” la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad. În cadrul Universității Agora are funcția de director al Departamentului de comunicare, imagine și asigurare a transparenței și administrator al platformei de e-learning. Are abilități în proiectarea, realizarea și administrarea paginilor web, precum și o bună experiență în proiecte naționale și internaționale.
Ioan Dzițac
Bibliografie
[1] http://www.moodle.ro/moot2013/
[2] http://www.moodle.ro/moot2013/mod/page/view.php?id=35 
[3]  www.uav.ro
[4]  www.robodesign.ro
[5]  www.univagora.ro
[6] http://online.uav.ro
[7]  http://moodle.univagora.ro
[8] http://univagora.ro/en/icccc2014/
[9] http://univagora.ro/jour/index.php/ijccc/
[10] http://scholar.google.com/citations?user=lyZnORoAAAAJ&hl=en
[11]
http://www.researcherid.com/rid/A-6169-2010
[12]
http://univagora.ro/en/people/benta/

Trimite email

duminică, 26 septembrie 2021