Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Apa noastră trebuie păstrată vie!

În parcul comunei Tileagd!

Apa noastră trebuie păstrată vie!

Elevii de la C.S.E.I. Nr 1.Tileagd au invitat trecătorii să transmită mesaje cu conținut ecologic comunității în care trăiesc.

Apa noastră trebuie păstrată vie! este proiectul inițiat de Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 din comuna Tileagd în parteneriat cu Școala Gimnazială din comună și cu Primăria.
Această activitate s-a dorit a fi una socio-educativă prin care cei mici trag un semnal de alarmă în scopul nepoluării apelor, apa curate fiind esența vieții. Poluarea fiind o problemă nu numai de estetică și civilizație, dar mai ales o problemă vitală, în jurul apei se dezvoltă un adevărat ecosistem format din om, plante și animale, poluarea poate afecta ireversibil viețuitoarele.
Mesaje pe acest subiect au cerut inițiatorii trecătorilor și elevilor de la  Școala Gimnazială care au participat cu mult interes. Copiii de la C.S.E.I. Tileagd au învățat alți copii să realizeze îndoituri din hârtie în tehnica Origami, au făcut împreună peștișori, broscuțe, nuferi, dar au dat și mesaje scrise, care au fost panotate în locurile accesibile din comună.
Am fost plăcut surprinși să vedem părinți interesați de ce se desfășura în parc, ba chiar și dl primar Adrian Codrean ne-a onorat cu prezența, manifestând o receptivitate deosebită față de acest subiect și față de educația ecologică în sine.
La încheierea activității, dna prof psihoped. Maria Dorina Tocuț (consilier educative) a mulțumit tuturor participanților pentru receptivitate, iar dna director Silvia Ficuț a răsplătit copiii și profesorii participanți cu diplome. (Maria D. Tocuț)

Trimite email

miercuri, 21 august 2019