Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Hristos a înviat!

Noaptea de Înviere, în Piața Sf. Apostol Andrei din Oradea

Hristos a înviat!

Câteva mii de credincioși au participat sâmbătă spre duminică (4/5 mai 2013), în Piața Sfântul Apostol Andrei din Oradea, la slujba de Înviere.

La ora 24, părintele vicar Vasile Bota (de la Biserica Ortodoxă cu hramul Sf. Apostol Andrei) i-a îndemnat pe credincioși să vină în fața altarului să ia lumină (Lumina Învierii).
S-a înconjurat biserica de trei ori, iar slujba de Înviere a fost oficiată de părinții parohi Vasile Bota și Ion Alexandru Mizgan. După predica de Paști a Sfântului Ioan Gură de Aur, citită de părintele vicar Vasile Bota, s-au împărțit cele 11.000 de pungulițe cu sfintele paști.
„Slavă Dumnezeului nostru, cel ce ne-a mântuit prin Iisus Hristos, Mântuitorul nostru, prin învierea sa din morți. Slavă Dumnezeului nostru că ne-a dăruit această vreme binecuvântată și această Sfântă Sărbătoare, după o perioadă de pregătire, prin care am urcat drumul crucii, am ajuns la mormântul lui Hristos și astăzi ne-am împărtășit din lumina Învierii Mântuitorului nostru”, a conchis părintele Vasile Bota.
În continuare, în biserica de la demisol, doar părintele vicar Vasile Bota a săvârșit Sfânta Liturghie, după care au fost binecuvântați credincioșii care au participat la Liturghie, precum și mâncărurile de dulce aduse la biserică pentru a fi binecuvântate și sfințite. Liturghia s-a încheiat după ora 3.00, cu cuvântul părintelui vicar și sfințirea mâncărurilor de dulce.
„Slavă lui Dumnezeu că ne-a învrednicit să ajungem și această Sfântă Liturghie din noaptea cea sfântă și mare a Paștilor. V-am spus și anul trecut, aceasta este rânduiala bisericii, ca în noaptea de Paști, după slujba Învierii să se săvârșească Sfânta Liturghie. Cuvioșii părinți din Muntele Athos, fiecare zi o sărbătoresc ca o zi de Paști, de aceea ei în fiecare noapte, spre dimineață, săvârșesc Sfânta Liturghie... ”, a precizat părintele Vasile Bota.  
Duminică, din nou, la Sfânta Liturghie
La ora 10, a început, din nou, Sfânta Liturghie, cu părintele paroh Ion Alexandru Mizgan, dar și părintele Vasile Bota, care nu s-a mulțumit să fie vioara a doua, decât o perioadă scurtă.
La sfârșitul Liturghiei, s-a ieșit în fața bisericii, pe platou, unde au fost sfințite mâncărurile de dulce. Moise-Ovidiu DAN
P.S. Pentru mai multe poze (102 poze), accesați Galeria foto: Hristos a înviat!    

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 27 iulie 2021