Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Europa este și casa ta

Miercuri, la Lic. T. „Aurel Lazăr”

Europa este și casa ta

Miercuri, 8 mai 2013, elevii claselor V-XI ai Liceului Teoretic „Aurel Lazăr” Oradea au sărbătorit Ziua Europei.

Activitățile diverse prin ingeniozitate, spontaneitate și profunzime ce duc la formarea și afirmarea personalității creatoare a elevilor au fost organizate în cadrul proiectului „Europa este și casa ta”, coordonat de președintele Consiliului Școlar al Elevilor, Alexandru Hodișan,  și de profesorul consilier Rodica Turcaș. În cadrul proiectului s-a dorit promovarea spiritului de creativitate în rândul elevilor, promovarea  respectului  și aprecierea valorilor culturale naționale și europene, dezvoltarea   conștiinței  apartenenței la spațiul european,  dezvoltarea simțului artistic și a capacității de a comunica prin intermediul artei și nu în ultimul rând încurajarea cadrelor didactice pentru crearea unui mediu educațional care să favorizeze dezvoltarea unor trăsături pozitive de caracter la elevi. S-a realizat un stand care a ilustrat etapele constituirii Uniunii Europene și s-au expus steagurile tuturor țărilor Uniunii Europene.
Elevii au lansat la statuia lui Mihai Viteazul din Piața Unirii, 27 de baloane cu heliu de care au fost prinse mesaje pentru viitorul Uniunii Europene pentru a arăta că sunt mândri că aparțin familiei europene.
În cadrul proiectului a mai fost organizată o expoziție de desene care au ilustrat unicitatea și semnificația fiecărei țări membre a Uniunii Europene și o expoziție cu preparate culinare pregătite de elevi și obiecte din țările Uniunii. De asemenea, au fost și momente artistice pregătite de elevii claselor a VI-a și a XI-a B. Activitățile au fost foarte bine apreciate de elevi, mai ales că la final au degustat din bunătățile pregătite de ei.
Vlad Petrescu, clasa a X-a A
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Europa este și casa ta. 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 21 septembrie 2021