Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Zilele Municipiului Beiuș

În perioada 9-12 mai

Zilele Municipiului Beiuș

Anul acesta, Zilele Municipiului Beiuș au fost amânate din cauza sărbătorilor pascale.

Astfel, începând de vineri, 9 Mai, și până duminică, 12 mai 2013, beiușenii, și nu numai, au avut parte de patru zile de muzică pentru toate gusturile.
Evenimentul  organizat de către Primăria Municipiului Beiuș, Casa de Cultură „Ioan Ciordaș” din Beiuș și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor s-a bucurat de prezența unui public numeros, dar și de prestația scenică deosebită a unor artiști valoroși atât locali, cât și naționali.
Joi, 9 mai 2013, s-a dat startul „Zilelor Municipiului Beiuș” cu totul diferit față de anii anteriori, într-o manieră mult mai elegantă și mai specială. Totodată, s-a marcat și sărbătoarea anuală a păcii și unității în Europa, printr-o „Gală de operă și operetă”, protagoniști fiind profesori și studenți de la  Facultatea de Arte din Oradea, secția canto-muzică clasică. Publicul prezent a putut asculta vocile minunate ale artiștilor Florin și Florina Mariș Hinsu și ale invitaților acestora: Renata Baki, Bede Laszlo, Bede Robert, Duma Ioana Cristina, Florin Mircea Ganea, Teodora Ungur, Viorel Olah, Carmen Rus și Sebastian Rus, acompaniați la pian de Valentina Ventel Hohart.
Vineri, 10 mai, programul artistic a început de la ora 19, cu talentații copii din grupul „Luscynia” ai Palatului Copiilor și Elevilor din Oradea, coordonați de doamna profesoară Dana Maria Oprescu. Din componența grupului au făcut parte elevii: Bercea Alexa, Oprea Daria, Oana Pereț, Carla Florian, Pavel Ana. Pe lângă aceștia, au mai evoluat soliștii: Răzvan Dobai, Mihai Lipai, Melania Tiponuț,  membri ai grupului vocal „Art Band” de la Școala de Arte ,,Francisc  Hubic” din Oradea, clasa de canto muzică ușoară a doamnei profesoare Deac Lăcrimioara, precum și soliștii de muzică ușoară: Ana Maria Anita Mihăieș, Hortea Cosmin, Meșter Sebastian, Boboc Dunamis. Momentele artistice au fost intercalate cu evoluții ale dansatorilor de la Școala de Dans din Beiuș („Hai la dans”), instructor coordonator, profesor Adrian Magda, și de tineri soliști vocali, pregătiți de doamna profesoară Gabriela Vescan de la Colegiul Național „Samuil Vulcan”, respectiv Tania Jurcă, Florentina Ciuhandu, Pavel Delia, Macavei Mihai, Demian Alexandra, dar și de soliștii Mălina Petruse și Alexandru Haiduc, pregătiți de domnul profesor Florin Mariș Hinsu
Sâmbătă 11 mai 2013, spectacolul a continuat cu Ansamblul de dansuri populare maghiare din Remetea, „Flori albastre de nu-mă-uita”, coordonat de Sorin și Angelica Miara; din Banat, solista de muzică populară Maria Garas și Ansamblul folcloric „Carașul” al Centrului Cultural din Caraș-Severin, coordonați de către doamna Codruț Anca.
Programul a continuat cu demonstrații de Aikido și Arte Marțiale, cu grupuri de la Cluj și din Beiuș. Apoi au revenit pe scenă soliștii: Simona Brișcan, Mariana Anghel, binecunoscuții artiști Lena Miclăuș, Florica Tomoioagă, Florina și Florin Mariș Hinsu, Dani și Anca, Lora, Daggu Project și  Direcția 5.
Duminică, 12 mai, Ansamblurile folclorice ,,Miorița” ,,Mădăraș”,  ,,Șuncuiuș”  și  ,,Tulca” au captat atenția celor prezenți prin frumoasele cântece și elemente coregrafice excepționale din repertoriul acestora. Ulterior, au urcat pe scenă soliștii vocali Elena Șerb, Vlăduț  Ștef și Ansamblul folcloric ,,Muguri și mlădițe de tezaur” din Beiuș, soliști ai Școlii de Arte „Francisc Hubic”, secția canto popular, clasa prof. Florin Mariș Hinsu,  Nicoleta Voica, Mihai și Maria Nemeș, Dj. Project și Alex Velea.
 Au fost indiscutabil, patru zile de spectacol de calitate și de încântare și bucurie pentru beiușeni. (Anonimus)

Trimite email
marți, 18 iunie 2024, 01:33:34 Ora de vară a Europei de Est