Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Concursul „9 mai – ZIUA EUROPEI” la Liceul Teologic Baptist „Emanuel” Oradea

„Fii român, fii european, fii creștin!”

Concursul „9 mai – ZIUA EUROPEI” la Liceul Teologic Baptist „Emanuel” Oradea

Sub deviza „Fii român, fii european, fii creștin !” și în acest an, catedra de istorie-geografie din cadrul Liceului Teologic Baptist „Emanuel”, reprezentată de către prof. Florin și Ramona Iștoc, a organizat un concurs dedicat Zilei Europei – 9 mai.

Având în vedere că am participat cu o echipă și la manifestarea dedicată Zilei Europei, organizată de către dna deputat Florica Cherecheș, în zona pietonală, în data de 9 mai 2013, începând cu ora 12.00, unde am amenajat un stand pentru Marea Britanie, concursul din școala noastră a avut loc vineri, 10 mai 2013, începând cu ora 12.00, în incinta Bisericii Baptiste „Emanuel”.
Clasele de gimnaziu au participat cu 8 echipe, reprezentând câte o țară membră a Uniunii Europene, fiind alese în mod predilect țările vizitate de către aceștia. Juriul a fost format din doamnele profesoare: Burcă Alina, Medan Eugenia, Moțiu Rodica, Boldiș Marinela, Vede Tabita și un reprezentant al liceenilor, David Ardelean, din clasa a XI-a A.
Concursul a cuprins trei probe: prima probă – prezentarea standurilor (tradiții culturale și culinare, machete, pliante, afișe realizate de către elevi, inclusiv PowerPoint-uri etc.); a doua probă – test de cultură generală, despre istoria U.E. și țările membre, bibliografia de bază fiind reprezentată de revistele Terra Magazin; a treia probă – degustare de produse culinare tradiționale.
Și de această dată, elevii implicați ne-au surprins în mod plăcut, dând dovadă de multă creativitate, imaginație, abilitate de a comunica în limbi străine, de a folosi în scop util, educativ calculatorul și internetul, implicându-se trup și suflet în realizarea proiectelor, atât ei cât și familiile lor.
Misiunea juriului de a realiza o ierarhie la sfârșitul acestei competiții acerbe a fost una dificilă, dar, în cele din urmă juriul a deliberat, stabilind următorul clasament:
Locul I și premiul I – echipa formată din Alexandru Balaszahazi, Marcus Ardelean, Dorog Daria,  Ungur Alexandra, Matei Cezar, Petrușan Darius, Lacatoș Norbert și Pătcaș Cristian, din clasa a VI-a A, reprezentând Franța.
Premiul IIla egalitate de puncte, două echipe: Luncan Șerban, Csete Cristian, Ionaș Alexandru, George Silaghi, Pop Paula, Trubacs Daniel, Paraschivoiu Alexandru, Stoboran Călin și Pop David, din clasa a V-a B, reprezentând Belgia și echipa formată din Someșan Abigail, Rus Patricia, Burz Giulia, Teușdea Antonia, Onița Teodora și Pășcuți Filip, din clasa a VI-a B, reprezentând Olanda.
Premiul IIIla egalitate de puncte, două echipe: Trifan Octavian, Pop Sorana, Curta Alexia, Hadade Anthony, Tășădan Filip, Sârb Iulia, Săteanu Francesca, Popa Josiane, Avram Raul și Mureșan Abiel, din clasa a V-a A, reprezentând Marea Britanie și echipa formată din: Hoșman Patricia, Hrițcu Andreea, Morar Antoniu, Maier Cristian și Ciucur Adrian, din clasa a VII-a A, reprezentând Grecia.
Prima mențiuneechipa formată din Șandor Doroteea, Carțiș Lavinia, Frînc Bianca, Cuciula Alina, Hurdubae Estera, Bițiș Carina, Chereji Remus, din clasa a VI-a A, reprezentând Spania.
Ultimele două mențiuni au revenit Italiei, reprezentată de echipa clasei a VIII-a A, formată din: Racolța Andreea, Ardelean Alexandra, Ivan Eliza, Maxim Adela, Moca Titus, Orbai Iulian, Faur Darian și echipa Austriei, reprezentată de elevii Bodog Georgia, Carțiș Daniela, Ghenț Naomi, Seretoc George, Bulzan Celestin și Frînc Paul, din clasa a VIII-a B.
Prof. Ramona Iștoc
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze (93 de poze), accesați Galeria foto: Concursul „9 mai – ZIUA EUROPEI”  la Liceul Teologic Baptist „Emanuel” Oradea.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 17 octombrie 2019