Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Iepurașul ajută copiii să aibă un zâmbet sănătos!

Acțiune caritabilă, de Paști,

Iepurașul ajută copiii să aibă un zâmbet sănătos!

Acesta este titlul unui proiect interjudețean, inițiat de membrii Asociației Studenților Stomatologi din Oradea (ASSO), care, în colaborare cu o serie de grădinițe orădene (grădinițele nr. 25, 28, 30 și 46), precum și cu școlile gimnaziale: „Oltea Doamna”, Oradea și Nr. 3 Leș, liceele: „Friedrich Schiller” și „Ioan Bococi” și Colegiul Național „Emanuil Gojdu”, s-au gândit să aducă o rază de bucurie, lumină și speranță în sufletul și pe chipul copiilor de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr.1 din Oradea, înainte de Sfintele Sărbători pascale.

„O reprezentantă a ASSO, Anca Bronț, m-a cooptat în proiectul de caritate mai sus-amintit. Încântată de idee, le-am povestit mai întâi albinițelor mele din clasa a II-a că am putea ajuta niște copii ca ei, dar mai puțin norocoși, să aibă parte de sărbători mai frumoase prin lucrări realizate de noi, date apoi spre vânzare să se strângă bani pentru a li se face pachete de Paști copiilor de la C.S.E.I. Nr. 1 din Oradea. Elevii mei au fost foarte bucuroși la gândul că ar putea ajuta și ei, prin munca lor, să facă fericiți niște copii, care în definitiv nu au nicio vină pentru situația în care se află, la fel cum ai noștri nu au niciun merit că s-au născut norocoși, cu părinți care le asigură totul. Așadar, albinițele s-au pus pe treabă, iar entuziasmul lor a cuprins rapid toată floarea cea vestită a ciclului primar din „Oltea Doamna”, de la grupele pregătitoare până la clasele a IV-a, fără excepție, dar și clasele a V-a B  și a VI-a A, coordonate de doamnele prof. Mirela Tanc, Adriana Popa și Florentina Socolan. Cu toții au muncit cu dăruire realizând tot felul de lucrări în care au pus mult suflet: ouă încondeiate, pictate, cu paiete, pompoane sau quilling; tablouri și felicitări de Paști realizate de ei; coșulețe, suporturi pentru ouă, figurine din gips pictate și tablouri pe sticlă”, ne-a spus coordonatorul de proiect, prof. Cristiana Vidican.
Expoziția cu vânzare s-a bucurat de succes în incinta Complexului Lotus Center joi, 25 aprilie 2013;  copiii, de mână cu părinții, au venit pentru a admira și cumpăra atât exponatele făcute de mânuțele lor, cât și pe cele ale colegilor.
„Doresc să mai precizez faptul că în prima parte a zilei, la sediul Facultății de Medicină și Farmacie, au fost expuse și vândute rapid produse de patiserie făcute de elevii Liceului Tehnologic „Ioan Bococi”. Se spune că dăruind, vei dobândi. Ceea ce știm cu siguranță este că am dat din suflet tot ce am făcut pentru acești copii, iar acest lucru ne-a responsabilizat, ne-a făcut mai conștienți de ceea ce contează cu adevărat în viață, toate acele lucruri pe care le găsim indispensabile doar dacă nu le avem”, conchide prof. Cristiana Vidican.
(Ov. Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Iepurașul ajută copiii să aibă un zâmbet sănătos!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 22 august 2019