Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Dl rector Ioan Dzițac, în China, la Conferința ITQM2013

În perioada 16-18 mai, în „Veneția Orientului”

Dl rector Ioan Dzițac, în China, la Conferința ITQM2013

În perioada 16-18 mai 2013, rectorul Universității Agora din Oradea, dl prof. univ. dr. Ioan Dzițac, participă la conferința ITQM2013, în China.

Este vorba despre o conferință internațională de Tehnologia Informației și Management Cantitativ - Information Technology and Quantitative Management, care are loc în localitatea Suzhou, din China, în „Veneția Orientului”, cum îi spun unii.
La această conferință, alături de dl rector Ioan Dzițac este prezent și dl academician Florin Gheorghe Filip, Doctor Honoris Causa al Universității Agora.
Vizita celor doi reprezentanți ai României în China a început de fapt în 12 mai, la Beijing, unde a avut loc un seminar științific la Academia Chineză de Știință, iar conferința din 16-18 mai, de la Suzhou, este una „uriașă, în stil chinezesc, incluzând 19 workshop-uri și 4 sesiuni speciale.
Împreună cu domnul acad. Florin Gheorghe Filip, Doctor Honoris Causa al Universității Agora, am propus o sesiune specială, „Soft Computing in Quantitative Management”, care a fost acceptată.
Domnul academician are și o lucrare invitată, cu titlul „Green Manufacturing and Computer Aided Decision Making”.
Tema prelegerii mele la acest seminar va fi „From Kelvin to Zadeh: Hard Computing versus Soft Computing”.
L-am citat pe dl rector Ioan Dzițac.
Potrivit programului, vizita se va încheia în 23 mai.
Până la reîntoarcerea dlui rector pe pământ românesc, în Oradea, vă oferim câteva imagini din China, din timpul vizitei celor doi români la Beijing și în Delta Fluviului Yangtze. (Ovidiu Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Dl rector Ioan Dzițac, în China, la Conferința ITQM2013.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 17 septembrie 2021