Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Proiectul „Teatru pentru liceeni”

Marți, ora 15.00, în sala de concerte „Enescu-Bartok” a Filarmonicii de Stat,

Proiectul „Teatru pentru liceeni”

„Teatru pentru liceeni” este un proiect derulat de Consiliul Județean al Elevilor Bihor și finanțat prin programul YouthBank.

Evenimentul cultural-artistic va avea loc în data de 28 mai 2013, în  sala de concerte „Enescu-Bartok” a Filarmonicii de Stat din Oradea, începând cu ora 15.00.
Programul este unul complex, echipele participante au îmbinat într-un mod ingenios muzica, dansul și actoria totul pentru a respecta ideea centrală a proiectului: promovarea ideii de originalitate, curajul de a fi tu însuți, a artei prin care poți să-ți exprimi concepțiile apelând la reprezentația scenică. La eveniment vor lua parte personalități importante din lumea teatrului orădean, precum doamna regizor Maria Mierluț, domnul director al Teatrului „Arcadia” Florin Silaghi și alți actori.
Prima etapă a proiectului a reprezentat perioada de formare a trupelor de teatru participante la concurs de către consiliile școlare ale elevilor din județul Bihor. Totodată această parte a reprezentat procesul de implementare a proiectului la nivel școlar prin diseminarea informațiilor legate de această activitate (prin flyere postere, rețele de socializare și prin intermediul membrilor CȘE). Această etapă a avut loc în intervalul 29 aprilie – 5 mai.
A doua etapă a proiectului o constituie concursul interșcolar. Printre școlile care s-au înscris în cursa talentului se numără: Colegiul Național ,,Mihai Eminescu”, Colegiul Național ,,Emanuil Gojdu”, Liceul Teoretic ,,Onisifor Ghibu”, Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul”, Liceul Baptist ,,Emanuel”, Liceul de Arte, Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia”, Colegiul Național ,,Octavian Goga” din Marghita.
Participanții s-au bucurat de libertate totală în alegerea temei care va sta la baza conceperii piesei de teatru cu care aceștia vor participa la concurs.
Intrarea este liberă. Concurenților li s-au pregătit super premii, iar primii o sută de spectatori vor avea parte de o surpriză.
Proiectul „Teatru pentru liceeni” este finanțat prin programul YouthBank Oradea, coordonat local de Fundația Comunitară Oradea și la nivel național de Asociația pentru Relații Comunitare. Programul YouthBank Oradea este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanțat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Partenerii locali ai programului sunt: VPK Packaging, UniCredit Þiriac Bank și Pro Cariere.
Partenerii evenimentului: Fundația Ruhama, Filarmonica de Stat din Oradea, Oradea Shopping City, High School in America, Teatrul de Stat Regina Maria, Teatrul Arcadia, Aqua President, Gabriela Olaru.
Despre C.J.E.
Consiliul Județean al Elevilor este o substructură a Consiliului Național al Elevilor și are ca partener Ministerul  Educației Naționale. Consiliul Elevilor reprezintă o formă de organizare asociativă a elevilor cu un rol important în viața școlară și a relațiilor profesor-elev. Prin intermediul acestei organizații, elevii își pot alege reprezentanții, pot formula puncte de vedere și pot elabora propuneri pentru îmbunătățirea calității învățământului. Această structură este formată exclusiv din elevi și pentru elevi.
Camelia Ieremiaș - lider de proiect

Trimite email

marţi, 11 august 2020