Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

„China are o deschidere extraordinară pentru a investi în educație și știință”

Conferința de presă susținută de dl rector Ioan Dzițac

„China are o deschidere extraordinară pentru a investi în educație și știință”

Vineri, 24 mai 2013, rectorul Universității Agora, dl prof. univ. dr. Ioan Dzițac, a susținut o conferință de presă la care a prezentat un rezumat al vizitei domniei sale în China.

La conferință au fost invitați din partea Universității Agora, președintele Consiliului de administrație și rectorul fondator, dl prof. univ. dr. ing. Mișu-Jan Manolescu, respectiv președintele Senatului universitar, doamna profesor univ. dr. Adriana Manolescu.
La invitația prof. dr. Yong Shi de la Academia Chineză de Științe, dl prof. univ. dr. Ioan Dzițac, rectorul Universității Agora, a efectuat o vizită de lucru în China în perioada 12-23 mai 2013, împreună cu domnul academician Florin Gheorghe Filip - Doctor Honoris Causa al Universității Agora.
În rezumatul prezentat, însoțit de imagini concludente, dl rector Ioan Dzițac s-a oprit la cele mai importante momente ale vizitei: prima activitate științifică la care a participat a fost o lectură invitată la Universitatea Academiei Chineze de Științe, unde au susținut lecturi cinci invitați: dl academician Gheorghe Filip, doi profesori din Rusia, și Brazilia, dl rector Ioan Dzițac și un profesor din S.U.A. (de origine chineză). Toți cei cinci profesori au primit onorarii pentru conferință (câte 250 de euro), fiind numiți profesori adjuncți ai Școlii de Management a Universității Chineze de Științe. Aceasta s-a întâmplat la Beijing - capitala Chinei, în 14 mai 2013, un oraș cu 25 de milioane de locuitori.
Cea de-a doua participare a fost la workshop-ul organizat în cadrul sesiunii speciale a Conferinței Internaționale de IT și Management Cantitativ (scopul de fapt al vizitei în China), „unde am organizat inițial această sesiune, cu tot ce presupune ea, recenzii, aprobări și am condus sesiunea pentru că domnul academician Filip a fost antrenat în alte activități. Domnia sa a avut o lucrare invitată inițial și pe urmă s-a întâlnit cu diverși oficiali chinezi. Conferința s-a desfășurat în orașul  Suzhou, în 17 mai (orașul Suzhou are 15 milioane de locuitori, fiind situat în Delta Fluviului Yangtze, numit de unii „Veneția Orientului”). Cea de-a treia invitație și participare a fost susținerea unei lecturi invitate la Sothwestern University of Finance and Economics (în 20 mai, în localitatea Chengdu, de vreo 16 milioane de locuitori). „Aici am semnat un acord de colaborare între Universitatea Agora și Școala de Administrare a Business a acestei universități. După care am avut o invitație la Beijing, la Jiatong University, vizită pe care nu am mai putut-o onora din cauza suprapunerilor unor activități, dar au venit mai mulți profesori să ne întâlnească la hotel. Am discutat, am pus la punct  acordul și urmează să ni-l trimită semnat de partea lor”.
Dincolo de activitățile științifice la care s-a referit, dl rector Ioan Dzițac a făcut aprecieri la adresa ospitalității chineze, a respectului deosebit pe care l-au arătat invitaților și organizarea ireproșabilă a evenimentelor. Interesante au fost și picanteriile pe care ni le-a oferit și imaginile prezentate cu ocazia vizitării Palatului de Vară  din Beijing și a Orașului Interzis „Aici era reședința împăraților, iar poporul nu avea voie să intre acolo decât conducătorii de partid și de aceea l-au poreclit „orașul interzis”. Acum l-au deschis publicului și vin chinezi din toată țara să-l vadă. Vreau să adaug că peste tot m-a impresionat curățenia. Ca-n farmacie! Și pe stradă și în vârful muntelui, la 3.000 de metri. O curățenie exemplară!” a ținut să sublinieze dl rector Ioan Dzițac.
„O vizită extrem de fructuoasă”
În intervenția sa, președintele Consiliului de administrație, dl Mișu-Jan Manolescu, avea să sublinieze motivele vizitei dlui rector Ioan Dzițac în China, conjunctura, dar și rezultatele obținute, câștigul pentru universitate. „Noi, Universitatea, îi mulțumim dlui rector și dorim să precizăm că domnia sa nu a ajuns întâmplător acolo. Deci nu s-a dus într-o vizită oarecare. Vizita asta se bazează pe colaborări mai vechi ale dânsului, dar și ale Universității, cu profesori din China sau profesori din SUA de origine chineză, mai exact. Care profesori la început au trimis articole la revista pe care o conduce dl Ioan Dzițac, dar au venit și la ultimul nostru Congres de Informatică; deci au fost la noi și au văzut cu cine au de a face”. Domnia sa a amintit apoi despre acordul semnat cu acel prilej, „care, iată, s-a concretizat cu o vizită extrem de fructuoasă, aș zice eu, în China, a rectorului nostru. Iar celelalte acorduri îmi dau mie speranța și încrederea că vor urma și alte legături. Deja discutăm acum de trimiterea unor studenți de la Agora în China. Intenția noastră este și de a găzdui studenți chinezi la Oradea, iar studenții noștri de a avea oportunitatea să meargă acolo. De asemenea, ne gândim la coordonări de doctorate împreună. Deci eu vreau să mulțumesc în fața dumneavoastră în numele universității pentru rezultatele pe care le-a obținut acolo. Sunt convins că în viitorul apropiat veți mai auzit de noi întreprinderi pe care le vom face împreună cu chinezii”, a conchis dl prof. univ. dr. ing. Mișu-Jan Manolescu. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „China are o deschidere extraordinară pentru a investi în educație și știință”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 17 septembrie 2021