Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
10 ianuarie 2022
1.Testele de salivă pentru elevi nu ajung în școli prea curând, contestația depusă abia azi la licitație are 10 zile termen pentru rezolvare / Ovidiu Zară, Consiliul de Soluționare a Contestațiilor: Mai poate exista o întârziere și după aceea, decizia C.N.S.C. va putea fi și ea contestată

Testele de salivă destinate elevilor nu vor ajunge mai devreme de două săptămâni în școli din cauza contestației la procedura de licitație. Procedura prevede că, după ce contestația a fost înaintată, Oficiul Național pentru Achiziții Publice (O.N.A.C.) are la dispoziție maximum cinci zile să pună la dispoziția Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (C.N.S.C.) pentru depunerea dosarului cu toate informațiile necesare rezolvării contestației. Apoi, C.N.S.C. are la dispoziție 10 zile pentru comunicarea unei decizii, însă probabil că nu va dura 10 zile ci mai puțin, având în vedere situația urgentă din sistemul de învățământ, a explicat pentru Edupedu.ro Ovidiu Zară, purtătoruld e cuvânt al instituției.

8 ianuarie 2022
2.Experimente virtuale de Chimie și Biologie și învățarea digitală a ortogramelor, lecțiile create de profesorii Florin Viu și Ramona Drăguț, premiate în Concursul #Digitaliada: „Încrederea în puterile mele de-a face ceva pentru elevii mei a fost un mare câștig”

„Câștigarea unui premiu, știind că materialul a fost jurizat de profesori de prestigiu și cu experiență, înseamnă încredere. Capeți încredere în munca ta, vezi că poți face lucruri de valoare care să-i ajute pe elevi”. Mărturia vine de la învățătoarea Ramona Drăguț, câștigătoare la concursul #Digitaliada de anul trecut cu proiectul „Scriem corect”. Premiant de asemenea anii trecuți și participant acum din nou la ediția 6, Florin Viu, profesor de Chimie și Biologie a povestit pe larg pentru Edupedu.ro cum a început primele experimente virtuale pentru copii, cum s-a dezvoltat relația cu elevii în orele în care digitalul a fost parte, precum și transferul la Casa Corpului Didactic, unde tocmai a promovat examenul de metodiști pentru dezvoltarea de resurse educaționale. „La Casa Corpului Didactic tot în urma performanțelor obținute la concursul #Digitaliada am venit”, a explicat profesorul.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 decembrie 2021

1.Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București, obligați să meargă fizic luni, la ora 14, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar. Asta deși Ministerul Educației permite ca întâlnirea să aibă loc on-line în plină pandemie

Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București sunt obligați să meargă fizic, luni, 13 decembrie 2021, la ora 14.00, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar, pentru a-și alege școala pe care vor să o conducă. Instituția ignoră astfel posibilitatea ca ședința să aibă loc on-line, posibilitate comunicată și întărită chiar de Ministerul Educației printr-o adresă trimisă inspectoratelor școlare tot vineri.
Ședința de alegere a școlii pentru candidații la concursul de directori are loc în timp ce elevii Liceului „Jean Monnet” sunt la cursuri, tot cu prezență fizică, iar procedura internă a unității de învățământ prevede că toate persoanele care nu sunt angajate ale unității sunt considerate persoane străine, legitimate la punctul de pază, trecute în registru, iar paznicul păstrează cartea de identitate a persoanelor pe toată perioada vizitei acestora...
Potrivit procedurii operaționale nr. 28625/10.12.2021 privind organizarea și desfășurarea ședinței cu prezență în care sunt exprimate opțiunile candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ emisă vineri de Inspectoratul Școlar al Municipiului București, luni, 13 decembrie 2021, are loc ședința cu prezență fizică pentru exprimarea opțiunilor candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ.

Meciul de fotbal profesori – elevi

În spiritul tradiției lăzăriste,

Meciul de fotbal profesori – elevi

Marți, 28 mai 2012, pe terenul stadionului Liceului Sportiv „Bihorul” din Oradea, a avut loc partida de fotbal dintre echipele Spartanii, formată din profesorii de la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” și echipa Fantasticii, formată din elevii claselor a XII-a din același liceu.

Tinerii liceeni au declarat că s-au pregătit foarte serios, timp de patru ani, pentru examenul de bacalaureat, dar și pentru meciul cu profesorii de care se vor despărți curând. Declarația dascălilor a fost scurtă, ei au spus doar că vor vorbi pe teren… Cele două formații au fost încurajate de elevii și profesorii liceului, care, au vrut să încheie fructuosul an școlar cu o lecție de fotbal.
Desfășurat în binecunoscutul spirit lăzărist, cu orgolii de ambele părți, meciul a fost spectaculos, cu faze aprinse la cele două porți, execuții spectaculoase, ratări incredibile și goluri de generic. Tinerii elevi au început în forță și au condus cu un neverosimil 4-0, profesorii s-au încălzit mai greu și prima repriză s-a încheiat cu scorul  de 6-2 pentru echipa elevilor Fantastici.
Antrenorul-jucător, prof. Eugen Ilisoi a mobilizat dascălii în scurta pauză și le-a amintit de revenirile spectaculoase ale marilor echipe de fotbal. Ca urmare în repriza secundă Spartanii s-au năpustit în atac și prin joc combinativ, pase în viteză și șuturi plasate au reușit o miraculoasă egalare pe finalul partidei, un 8-8 mult aplaudat de spectatorii și susținătorii din tribune. Au urmat emoțiile loviturilor de pedeapsă unde experiența profesorilor a făcut diferența, 4-2 pentru profesorii Spartani. La final s-au făcut poze de grup cu cupa și diplomele. S-au oferit autografe amatorilor.
De menționat intervențiile acrobatice ale elevului Caciora Tudor, clasa a XI-a, care a apărat poarta profesorilor.
Trebuie remarcată nota de fair-play și de bună dispoziție în care s-a desfășurat acest eveniment, devenit o tradiție la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”. A arbitrat impecabil un fost lăzărist, studentul Leghezeu Gabriel, cele două echipe:
Spartanii: Juncu Vasile, Hulea Daniel, Ilisoi Eugen, Muscaș Viorel, Moldovan Dorin.
Fantasticii: Lazăr Sebastian, Vid Alexandru, Balogh Zoltan, Birta Dorin, Petrovan Ștefan, Ienciu Flaviu, Hălmăjan Mihai, Șuteu Vlad, Maghiari Vlad, Hule Răzvan, Pantea Codrin.
Prof. Juncu Vasile

Trimite email

marți, 18 ianuarie 2022