Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Meciul de fotbal profesori – elevi

În spiritul tradiției lăzăriste,

Meciul de fotbal profesori – elevi

Marți, 28 mai 2012, pe terenul stadionului Liceului Sportiv „Bihorul” din Oradea, a avut loc partida de fotbal dintre echipele Spartanii, formată din profesorii de la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” și echipa Fantasticii, formată din elevii claselor a XII-a din același liceu.

Tinerii liceeni au declarat că s-au pregătit foarte serios, timp de patru ani, pentru examenul de bacalaureat, dar și pentru meciul cu profesorii de care se vor despărți curând. Declarația dascălilor a fost scurtă, ei au spus doar că vor vorbi pe teren… Cele două formații au fost încurajate de elevii și profesorii liceului, care, au vrut să încheie fructuosul an școlar cu o lecție de fotbal.
Desfășurat în binecunoscutul spirit lăzărist, cu orgolii de ambele părți, meciul a fost spectaculos, cu faze aprinse la cele două porți, execuții spectaculoase, ratări incredibile și goluri de generic. Tinerii elevi au început în forță și au condus cu un neverosimil 4-0, profesorii s-au încălzit mai greu și prima repriză s-a încheiat cu scorul  de 6-2 pentru echipa elevilor Fantastici.
Antrenorul-jucător, prof. Eugen Ilisoi a mobilizat dascălii în scurta pauză și le-a amintit de revenirile spectaculoase ale marilor echipe de fotbal. Ca urmare în repriza secundă Spartanii s-au năpustit în atac și prin joc combinativ, pase în viteză și șuturi plasate au reușit o miraculoasă egalare pe finalul partidei, un 8-8 mult aplaudat de spectatorii și susținătorii din tribune. Au urmat emoțiile loviturilor de pedeapsă unde experiența profesorilor a făcut diferența, 4-2 pentru profesorii Spartani. La final s-au făcut poze de grup cu cupa și diplomele. S-au oferit autografe amatorilor.
De menționat intervențiile acrobatice ale elevului Caciora Tudor, clasa a XI-a, care a apărat poarta profesorilor.
Trebuie remarcată nota de fair-play și de bună dispoziție în care s-a desfășurat acest eveniment, devenit o tradiție la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”. A arbitrat impecabil un fost lăzărist, studentul Leghezeu Gabriel, cele două echipe:
Spartanii: Juncu Vasile, Hulea Daniel, Ilisoi Eugen, Muscaș Viorel, Moldovan Dorin.
Fantasticii: Lazăr Sebastian, Vid Alexandru, Balogh Zoltan, Birta Dorin, Petrovan Ștefan, Ienciu Flaviu, Hălmăjan Mihai, Șuteu Vlad, Maghiari Vlad, Hule Răzvan, Pantea Codrin.
Prof. Juncu Vasile

Trimite email

marţi, 21 septembrie 2021