Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

O lecție ... “cutremurătoare”!

Joi, 28 februarie, în și de Ziua protecției civile

O lecție ... “cutremurătoare”!

Elevii clasei a II-a A, de la Școala cu clasele I-VIII “Dimitrie Cantemir” din Oradea, au fost vizitați, joi (28 februarie 2008), de un echipaj al Serviciului de Protecție Civilă din cadrul Inspecției de Prevenire ISU Crișana, care le-a ținut o lecție „cutremurătoare”.

Nu a fost nimeni rănit, iar la final, elevii institutoarei Simona Lucaciu au putut enumera pașii care trebuie urmați în caz de cutremur...
Vizita salvatorilor s-a întâmplat exact de Ziua protecției civile, când se împlinesc 75 de ani de la înființarea acestui serviciu în România.
Copiii au fost numai ochi și urechi atunci când oamenii în uniformă le-au prezentat regulile de comportament în caz de cutremur (cum se manifestă fenomenul și ce trebuie să facă în această situație). Apoi au încercat să descopere singuri adevărul printr-un joc interactiv sub formă de concurs pe grupe. Prof. Szekely Elisabeta, directorul adjunct al școlii, a mărturisit că această întâlnire este o primă acțiune de acest gen la ciclul primar  și că se dorește continuarea colaborării cu ISU Crișana pe activități de familiarizare a copiilor cu situații critice. Echipa specialiștilor a fost alcătuită din lt. Camelia Roșca, șef relații publice, cpt. Nechita Ronald și plutonier adjutant Curtui Mircea.
După o întreagă aventură prin lumea plăcilor tectonice și aflarea soluțiilor salvatoare, elevii vor fi având ce povesti prietenilor și familiei despre noua lor achiziție și experiență. (L.S.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: O lecție ... “cutremurătoare”!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 21 iulie 2019