Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Copiii dăruiesc copiilor

De Ziua Copilului

Copiii dăruiesc copiilor

„Copilăria e cadoul pe care ni-l dă viața”. (Horațiu Mălăele)

Ca un cadou pentru copiii Liceului Teoretic „Nicolae Jiga” din Tinca, elevii claselor a X-a A, B și C, coordonați de doamnele profesoare de limba și literatura română Joldos Crina, Zimbrea Ioana și Urs Simona, și-au propus să marcheze Ziua Copilului.
Activitatea, desfășurată în Centrul de Documentare și Informare al școlii, a debutat pe fondul sonor al melodiei lui Mihai Constantinescu „O lume minunată”, care a trezit amintiri dintre cele mai frumoase și a reînviat vârsta fericită a copilăriei, acea perioadă veselă și minunată, care nu prevestea nici griji și nici neliniști cotidiene. Cuprinsă de fiorul acestei melodii, doamna director adjunct, profesor Cioca Floare, a lăudat inițiativa elevilor, le-a urat din suflet La mulți ani, îndemnându-i să-și trăiască din plin copilăria, dar să nu uite că există măsură în lucruri.
Eleva Lucuța Larisa din clasa a X-a C a prezentat semnificația zilei de 1 iunie și a trecut în revistă datele la care se sărbătorește Ziua Copilului pe mapamond.
A urmat o secțiune de recitări, la care și-au adus contribuția și și-au demonstrat talentul de recitator elevele Lăzău Victoria, Macari Adela, Selejan Gabriela, Berke Annabella, Seican Valentina și Boncea Lidia.
În continuare, elevii Deac Mihaela, Băican Diana, Burcău Andreea, Mladin Cosmin și Mihuța Gligor din clasa a X-a C au prezentat un „buchet” de cugetări celebre despre copilărie.
Partea cea mai așteptată de cei prezenți a fost secțiunea de eseuri, creații proprii și acrostihuri, prilej pentru elevii Avram Andreea, Guț Eduard, Guț Filip, Pele Bianca, Tărău Teodora, Teoran Lorena, Lăzău Victoria și Ciuciu Denis să-și arate veleitățile literare și să-i încânte pe cei prezenți cu „amintirile” lor din copilărie.
Activitatea s-a încheiat cu o acțiune de voluntariat ce a constat în vizitarea Centrului de Recuperare pentru Copiii cu Dizabilități din Tinca, alături de dna psiholog Ene Alina, pentru a împărți daruri copiilor vitregiți de soartă.
Și astfel s-a mai marcat în „cartea timpului” încă o zi a copilăriei, care va întregi amintirea anilor de școală. (prof. Urs Simona)

Trimite email

luni, 17 februarie 2020