Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Conferință privind aspecte ale ocupării forței de muncă

Sâmbătă, la Hotel Hilton din Oradea

Conferință privind aspecte ale ocupării forței de muncă

Sâmbătă, 8 iunie 2013, la Hotel Hilton din Oradea a avut loc un dublu eveniment: Conferința privind aspecte ale ocupării forței de muncă, și lansarea Clubului Femeilor Social-Democrate din Bihor.

În cadrul conferinței s-au dezbătut teme privind: poziția femeii în câmpul muncii și ocuparea unor funcții de conducere, temă prezentată de prof. univ. dr. Sonia Drăghici, deputat; facilități acordate de statul român angajatorilor care oferă locuri de muncă, dar și celor aflați în căutarea unui serviciu, temă prezentată de ing. Teofil Popa (A.J.O.F.M. Bihor), încadrarea în muncă a persoanelor cu dizabilități, prezentată de ing. Mariana Juca (A.J.O.F.M. Bihor), domnul ing. Dorel Drăghici, directorul A.J.O.F.M. Bihor, a prezentat măsurile întreprinse de instituția pe care o conduce pentru creșterea gradului de ocupare și implicit reducerea ratei șomajului, precum și problema formării profesionale. 
Ceea ce este îmbucurător este că de la acest eveniment, în urma discuțiilor deschise între participanți (companii, reprezentanți O.N.G., dar și persoane fizice) s-a plecat cu concluzii clare și cu soluții, fapt subliniat atât de către doamna prof. univ. dr. Floare Chipea, moderatorul discuțiilor, cât și de domnul prof. univ. dr. ing. Ioan Mang.
La conferință a participat și doamna secretar de stat dr. Maria Lazăr, aflată în Oradea, alături de doamna europarlamentar dr. Zita Gurmai, președintele organizației de femei P.E.S. și de binecunoscuta realizatoare TV Mihaela Tatu, la lansarea Clubului Femeilor Social-Democrate din Bihor, eveniment care a dublat lucrările conferinței mai sus-amintite.
„Viitorul tău este viitorul meu”
La lansarea C.F.S.D., și-a lansat și doamna dr. Zita Gurmai programul european „Viitorul tău este viitorul meu”, axându-și discursul pe problema șomajului în rândul tinerilor.
La evenimente au mai luat cuvântul doamna prof. univ. dr. Lia Pop – președintele Organizației de Femei a P.S.D. Bihor, domnul prof. univ. dr. ing. Ioan Mang – președintele P.S.D. Bihor și viceprimarul Municipiului Oradea, domnul ec. Ovidiu Mureșan – președintele P.S.D. Oradea.
Pentru succesul evenimentului merită aprecieri prof. univ. dr. ing. Erica Mang, lect. univ. dr. Claudia Timofte, mediator Ana Tărău, prof. Nicoleta Negrean, ec. Florica Bungău, ing. Stela Babău și nu în ultimul rând dr. ing Debelka Boglarka Lilla, consilier local, coordonatorul C.F.S.D.
Să mai spunem că din grupul celor aproximativ 30 de membri fondatori ai Clubului F.S.D. face parte și prietena noastră Monica Popovici. (Radu Popovici)

Trimite email

luni, 1 iunie 2020