Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
10 ianuarie 2022
1.Testele de salivă pentru elevi nu ajung în școli prea curând, contestația depusă abia azi la licitație are 10 zile termen pentru rezolvare / Ovidiu Zară, Consiliul de Soluționare a Contestațiilor: Mai poate exista o întârziere și după aceea, decizia C.N.S.C. va putea fi și ea contestată

Testele de salivă destinate elevilor nu vor ajunge mai devreme de două săptămâni în școli din cauza contestației la procedura de licitație. Procedura prevede că, după ce contestația a fost înaintată, Oficiul Național pentru Achiziții Publice (O.N.A.C.) are la dispoziție maximum cinci zile să pună la dispoziția Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (C.N.S.C.) pentru depunerea dosarului cu toate informațiile necesare rezolvării contestației. Apoi, C.N.S.C. are la dispoziție 10 zile pentru comunicarea unei decizii, însă probabil că nu va dura 10 zile ci mai puțin, având în vedere situația urgentă din sistemul de învățământ, a explicat pentru Edupedu.ro Ovidiu Zară, purtătoruld e cuvânt al instituției.

8 ianuarie 2022
2.Experimente virtuale de Chimie și Biologie și învățarea digitală a ortogramelor, lecțiile create de profesorii Florin Viu și Ramona Drăguț, premiate în Concursul #Digitaliada: „Încrederea în puterile mele de-a face ceva pentru elevii mei a fost un mare câștig”

„Câștigarea unui premiu, știind că materialul a fost jurizat de profesori de prestigiu și cu experiență, înseamnă încredere. Capeți încredere în munca ta, vezi că poți face lucruri de valoare care să-i ajute pe elevi”. Mărturia vine de la învățătoarea Ramona Drăguț, câștigătoare la concursul #Digitaliada de anul trecut cu proiectul „Scriem corect”. Premiant de asemenea anii trecuți și participant acum din nou la ediția 6, Florin Viu, profesor de Chimie și Biologie a povestit pe larg pentru Edupedu.ro cum a început primele experimente virtuale pentru copii, cum s-a dezvoltat relația cu elevii în orele în care digitalul a fost parte, precum și transferul la Casa Corpului Didactic, unde tocmai a promovat examenul de metodiști pentru dezvoltarea de resurse educaționale. „La Casa Corpului Didactic tot în urma performanțelor obținute la concursul #Digitaliada am venit”, a explicat profesorul.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 decembrie 2021

1.Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București, obligați să meargă fizic luni, la ora 14, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar. Asta deși Ministerul Educației permite ca întâlnirea să aibă loc on-line în plină pandemie

Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București sunt obligați să meargă fizic, luni, 13 decembrie 2021, la ora 14.00, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar, pentru a-și alege școala pe care vor să o conducă. Instituția ignoră astfel posibilitatea ca ședința să aibă loc on-line, posibilitate comunicată și întărită chiar de Ministerul Educației printr-o adresă trimisă inspectoratelor școlare tot vineri.
Ședința de alegere a școlii pentru candidații la concursul de directori are loc în timp ce elevii Liceului „Jean Monnet” sunt la cursuri, tot cu prezență fizică, iar procedura internă a unității de învățământ prevede că toate persoanele care nu sunt angajate ale unității sunt considerate persoane străine, legitimate la punctul de pază, trecute în registru, iar paznicul păstrează cartea de identitate a persoanelor pe toată perioada vizitei acestora...
Potrivit procedurii operaționale nr. 28625/10.12.2021 privind organizarea și desfășurarea ședinței cu prezență în care sunt exprimate opțiunile candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ emisă vineri de Inspectoratul Școlar al Municipiului București, luni, 13 decembrie 2021, are loc ședința cu prezență fizică pentru exprimarea opțiunilor candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ.

Întâlnire cu baroneasa Emma Nicholson de Winterbourne

La Festivalul „Împreunã pentru viitor”, de la Piatra Neamþ

Întâlnire cu baroneasa Emma Nicholson de Winterbourne

Ca urmare a ocupãrii locului I la etapa regionalã a concursului de dans „Împreunã pentru viitor”, care a avut loc la Timișoara, în 10 mai 2013, douã echipe din Oradea, una de dans modern, iar cealaltã de dans tradițional, s-au calificat pentru etapa naționalã.

Echipa „Energy Crew” (formatã din 5 elevi voluntari de la Liceul Tehnologic Sanitar „Vasile Voiculescu” Oradea și 5 elevi beneficiari de la Liceul Tehnologic „George Barițiu”) a participat la secțiunea dans modern, fiind coordonatã de profesorii: Lascãu Daniela, Filip Carmen, Bãnicã Dana și Simuț  Adrian. Echipa „Orizont” (formatã din 6 elevi voluntari de la Liceul Teoretic „Aurel Lazãr” Oradea și 6 elevi beneficiari de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivã „Orizont”) a participat la secțiunea dans tradițional, fiind coordonatã de profesorii: Turcaș Rodica, Juncu Vasile, Țicãrat Anamaria și Jurcã Dragomir.
Etapa finalã a Concursului național „Împreunã pentru viitor” din cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitarã (S.N.A.C.) s-a desfãșurat la Piatra Neamț, sub formã de festival, în perioada 31 mai - 2 iunie 2013.
Cele douã echipe orãdene (bihorene) au prezentat momente artistice de înaltã ținutã.
„Dincolo de toatã frumuseþea ºi bucuriile pe care ni le-au oferit festivalul ºi gazdele noastre, în cele trei zile de ºedere la Piatra Neamþ, am avut privilegiul, ºansa unicã, putem spune, de a ne întâlnit cu baroneasa Emma Nicholson de Winterbourne - președinta Asociației Children'High Level Group și cu dna Iolanda Cãtinean –coordonatorul național ACHLG”, ne-a declarat doamna profesor Rodica Turcaº, coordonatorul delegaþiei judeþului Bihor. (Ov. D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesaþi Galeria foto: Întâlnire cu baroneasa Emma Nicholson de Winterbourne.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marți, 18 ianuarie 2022