Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Olimpicii Voinicei… de aur!

La etapa județeană

Olimpicii Voinicei… de aur!

Sâmbătă, 8 iunie 2013, la ora 10, a avut loc etapa județeană a Olimpiadei de matematică - pentru învățământul preșcolar din județul Bihor.

Aceasta s-a desfășurat într-o atmosferă plăcută la Grădinița Nr. 45 – „Ion Creangă” din Oradea. Grădinița Nr. 27 – „Voinicel” a fost reprezentată de Baicu Rareș și Tanc Vlad din grupa mare B, coordonați de doamnele educatoare Dem Lucia și Tăut Elisabeta.
Participând pentru prima dată la o astfel de competiție, au intrat emoționați în curtea grădiniței copii, părinți și educatoare, așteptând cu nerăbdare începerea concursului.
Pentru adulți, matematica e ceva rigid, abstract și complicat, dar pentru copiii preșcolari este activitatea de bază în care jocul este un prieten nelipsit al copilului. În decursul jocului, copilul acționează asupra obiectelor din jur, cunoaște realitatea, își satisface nevoia de mișcare, dobândește încredere în forțele proprii, își îmbogățește cunoștințele. Și totuși, analizând în esență lucrurile, realizăm că matematica este categoria de activitate care solicită și dezvoltă cel mai mult gândirea, care pune în mișcare întreg mecanismul intelectual.
Matematica, la 3-6 ani, înseamnă de fapt lucrurile acelea mărunte pentru adulți, dar care reprezintă baza cogniției: operațiile intelectuale, fundamentale vieții de zi cu zi. Ne ciocnim de noțiunile de mult-puțin, mare-mic, sus-jos, înainte-înapoi de mai multe ori decât ne dăm seama și totuși acestea sunt abstractizări cu care copilul începe să se familiarizeze încă de la intrarea în grădiniță. Astfel, copiii învață treptat să folosească inducția, deducția, analiza și sinteza, să emită ipoteze plauzibile și să se convingă de anumite adevăruri.
După 30 de minute, copiii au revenit în curte fericiți și bucuroși că au știut să rezolve toate subiectele. Emoțiile deja dispăruseră, iar pe chipul lor se putea citi bucuria unui vis împlinit, acela de a reprezenta cu cinste Grădinița Nr. 27, condusă de doamna director Druță Georgeta.
A sosit momentul mult așteptat, afișarea rezultatelor:
LOCUL I – BAICU RAREȘ90 puncte,
 urmat îndeaproape de colegul lui, TANC VLAD, cu 62 de puncte.
O bucurie enormă s-a citit atât pe fețele copiilor, ale părinților, cât și ale educatoarelor care i-au pregătit pentru acest concurs. În spatele acestor rezultate se află multă muncă suplimentară, muncă susținută atât de educatoarele grupei la care învață, cât și de părinții acestora. Acești copii care s-au dovedit a fi foarte bine pregătiți la această competiție importantă merită toată admirația și felicitările noastre. Ei sunt adevărate valori și modele de urmat pentru toți copiii.
Felicitări acestor minunați copii care au reprezentat cu cinste și mândrie Grădinița Nr. 27 din Oradea și mult succes la școală.
Prof. Dem Lucia
Prof. Tăut Elisabeta
Felicitări, dragi copii!
Felicitări, stimate doamne educatoare și dragi părinți! (Ovi)

Trimite email

miercuri, 1 aprilie 2020