Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Modalități de cultivare și dezvoltare a creativității în grădinița de copii”

La Grădinița Nr. 44 – „Rază de soare”

„Modalități de cultivare și dezvoltare a creativității în grădinița de copii”

Joi, 23 mai 2013, la Grădinița Nr. 44 – „Rază de soare” din Oradea, structură a Școlii Gimnaziale „Avram Iancu”, a avut loc o activitate interactivă în cadrul comisiei metodice.

La dezbaterea cu tema: „Modalități de cultivare și dezvoltare a creativității în grădinița de copii” au participat cu referate și prezentări interesante din experiența la grupă dna director adjunct. prof. Mariana Vereș, responsabilul comisiei metodice – dna prof. Lucia Caciora, Cornea Anca, Todoca Ana, Copăcean Dorina și Alexandra Gaja.
Pe parcursul desfășurării activității practice interactive „Prietenii Fluturașilor”, copiii din grupa mică A, împreună cu educatoarea lor - Gaja Alexandra - au avut parte de o experiență inedită în care a fost îmbinată creativitatea și imaginația copiilor și a educatoarelor prezente la activitate: Toia Viorica, Roman Mihaela, Mărcuț Ana, Todoca Ana, Furtos Adela, Bodea Floare, Puiu Violeta, Zerghe Felicia, Balint Mihaela, Tocai Ioana, Lenath Mariana.
Cântecul, dansul și voia bună au introdus micuții într-o atmosferă mirifică, de basm, având ca „invitați speciali” trei fluturi (fetițe din grupa mare A), acestea fiind personaje principale ce au însoțit și motivat copiii pe tot parcursul activității.
În partea a doua, au fost puse la dispoziție foarte multe materiale didactice, variate cu care copiii împreună cu educatoarele au dat frâu liber creativității și imaginației, realizând lucrări deosebite „prieteni ai fluturașilor”, care au fost așezate mai apoi în poieniță. Asemenea acțiuni nu se vor încheia aici, căci copiii au asistat la un experiment, din care au descoperit cum se obține culoarea portocalie - culoarea unui alt prieten fluturaș pe care-l vor cunoaște într-o altă activitate.
A fost o activitate minunată și reușită, atât pentru copii cât și pentru cadrele didactice. (Alexandra Gaja)

Trimite email

sâmbătă, 4 aprilie 2020