Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Prima ediție a Târgului colegiilor și liceelor tehnologice

Joi și vineri, sub cupola Era Park

Prima ediție a Târgului colegiilor și liceelor tehnologice

După lansarea proiectului „Școala Profesională Eurobusiness”, pentru reînființarea a cinci clase de școală profesională la trei colegii tehnice orădene, ieri (joi, 13 iunie 2013), la Era Shopping Park, s-a desfășurat prima ediție a Târgului colegiilor și liceelor tehnologice.

Evenimentul a fost organizat de Primăria Oradea, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Parcul Industrial Eurobusiness  și  Era Shopping Park.
Sub cupola Era Park, s-au adunat potrivit inspectorului școlar general adjunct Nicolae Avram, 17 colegii și licee tehnologice din Oradea, Beiuș, Salonta, Aleșd, Suplacu de Barcău, Dobrești, Valea lui Mihai, Borș și Vadu Crișului, reprezentate de directori, directori adjuncți, consilieri educativi și alți profesori, dar și elevi, care au făcut demonstrații practice la stand pentru a impresiona vizitatorii (elevi, cadre didactice, organizatori și invitați, ba chiar și părinți).
În cuvântul de deschidere a târgului, dl inspector școlar general adjunct Nicolae Avram a subliniat faptul că din cele 31 de clase de învățământ profesional prevăzute pentru anul școlar viitor, cinci beneficiază de dublă finanțare, atât din partea statului, cât și din partea unor agenți economici, firme beneficiare din cadrul Parcului Industrial Business.
„Decât un șomer cu diplomă, mai bine un bun meseriaș”
Primarul Municipiului Oradea, dl inginer Ilie Bolojan, s-a arătat bucuros să poată participa la prima ediție a acestui târg, pe
care îl dorește tradițional. Ca și la lansarea proiectului „Școala Profesională Eurobusiness” (în luna februarie), dl primar a ținut să sublinieze faptul că învățământul trebuie să răspundă nevoilor, comenzii sociale, să fie realist și pragmatic. Din păcate, „în ultimii ani în România, datorită unor teorii ale societății cunoașterii, foarte mulți tineri s-au îndreptat către învățământul universitar, care, din păcate, nu mai are corespondențe în economia reală. Tinerii absolvă diferite specializări și rămân șomeri cu diplomă!” Dl primar a ținut să atenționeze faptul că „în termeni reali, un bun meseriaș câștigă mult mai bine astăzi decât un absolvent de studii superioare”. Dl primar a asigurat tinerii și părinții că vor avea porți deschise pentru a vizita companiile, pentru a cunoaște exact în ce condiții se lucrează și care este câștigul salarial, să cunoască oportunitățile de promovare în carieră. „Și sunt convins că decât un șomer cu diplomă, mai bine un bun meseriaș într-o companie curată”. Domnul primar a mulțumit partenerilor pentru eveniment, inclusiv companiilor prezente și în mod deosebit conducerii companiei Emerson, care va fi în anii următori unul dintre cei mai importanți angajatori din municipiul Oradea”. Prezent la eveniment, directorul companiei Emerson, dl Jonathan Mutch, s-a arătat plăcut surprins să cunoască la târg ofertele atâtor școli profesionale, într-un timp atât de scurt. Tot despre compania Emerson, aveam să aflăm de la dna Delia Ungur, administratorul Parcului Industrial, că lucrează intens pentru ridicarea primei hale de producție, care urmează să-și înceapă activitatea în toamna acestui an.
În continuare, dl inspector școlar de specialitate Florian Mieluț a îndemnat invitații și vizitatorii să cunoască ofertele colegiilor și liceelor tehnologice, care și-au amenajat ingenios standurile, oferind pliante, cataloage și broșuri cu oferta educațională, iar unii au pregătit materiale promoționale, chiar și produse culinare. Dl primar Ilie Bolojan a trecut pe la fiecare stand, unde a stat de vorbă atât cu profesorii, cât și cu elevii, în ideea  de a cunoaște oferta educațională. Pentru crearea și întreținerea atmosferei, pe scena amenajată, fiecare școală prezentă la târg și-a prezentat și cartea de vizită… artistică.
Târgul va continua și astăzi, de la ora 9.00 la ora 14.00, după cum aveam să aflăm de la dna Delia Flechianu, coordonator Marketing Era Shopping Park. Ovidiu DAN
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Prima ediție a Târgului colegiilor și liceelor tehnologice.       

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 26 iunie 2019