Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Dr. Vinod K. Madan, profesor la Kalasalingam University, din Krishnankoil, India, în vizită la Universitatea Agora

Parteneriat româno-indian

Dr. Vinod K. Madan, profesor la Kalasalingam University, din Krishnankoil, India, în vizită la Universitatea Agora

O primă filă s-a scris joi, 13 iunie 2013, când rectorul Universității Agora, dl prof. univ. dr. Ioan Dzițac, a primit vizita dlui Dr. Vinod K. Madan, profesor la Kalasalingam University, din Krishnankoil, India.

Profesorul indian a fost însoțit la Oradea de către profesorii universitari Valentina Balaș și Marius Balaș de la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad. Tot joi, dl rector a avut plăcuta surpriză să fie vizitat de un fost student, Răzvan Mezei, actualmente asistent universitar la Lander University din S.U.A.
Prezentarea Universității Agora
La primirea delegației, rectorul Universității Agora, dl prof. univ. dr. Ioan Dzițac, a avut alături membri ai conducerii Universității Agora, respectiv ai Senatului universitar, dna conf. univ. dr. Gabriela Bologa – decan al Facultății de Drept și Științe Economice, dna prof. univ. dr. Ana Elena Iancu – director Departament de Științe Sociale, dl conf. univ. dr. Vasile Creț – membru al Senatului universitar, respectiv conf. univ. dr. Viorina Judeu, secretar-șef.
După prezentările de rigoare care au avut loc în biroul dlui rector, profesorul indian Dr. Vinod K. Madan a făcut cunoștință cu Universitatea Agora, mai întâi prin intermediul unei prezentări virtuale (în PowerPoint), iar mai apoi vizitând campusul universității.
Dl rector i-a înmânat profesorului indian revista International Journal of Computers, Communications & Control (una din revistele științifice ale Universității Agora, revistă cotată ISI, în care au fost publicați și profesori din India), precum și o scrisoare invitație către Cancelarul universității pentru semnarea protocolului. Oaspetele a semnat apoi în Cartea de onoare. S-au schimbat cărți de vizită, prilej cu care profesorul indian a oferit dlui rector o broșură-album cu universitatea, iar dl conf. univ. dr. Vasile Creț i-a dăruit un exemplar din cartea sa, intitulată „Studii politice – Fenomenul religios”.
Kalasalingam University și lucrările invitate
În cadrul unei săli de curs, dl Dr. Vinod K. Madan a prezentat Kalasalingam University și lucrările invitate: 1.Digital Signal Processing and Applications 2. Nondestructive Evaluation using Barkhausen Noise.
Să mai spunem că dl Dr. Vinod K. Madan este cel de-al doilea cercetător din India care a vizitat Universitatea Agora; primul a făcut-o în 2008, când a participat la International Conference on Computers Communications & Control, după cum aveam să aflăm din cuvântul de deschidere rostit de dl rector Ioan Dzițac la primirea delegației. (Ovidiu Dan)

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 27 septembrie 2021