Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

De Ziua Eroilor la Talpoș

Eroi au fost, eroi sunt încă …

De Ziua Eroilor la Talpoș

Joi, 13 iunie 2013, a fost o zi memorabilă pentru elevii Școlii Gimnaziale Nr. 2 din satul Talpoș deoarece și-au amintit de eroii căzuți pe câmpul de luptă pentru apărarea pământului strămoșesc.

După atâtea zile ploioase, cu atenționări de vijelii, căderi de grindină și viituri, ziua de 13 iunie a fost una potrivită sezonului în care ne aflăm, o zi însorită și călduroasă, propice evenimentului care  avea să se desfășoare la orele amiezii.
Elevii unității noastre școlare împreună cu profesorii și doamna director Sofia Grațiela Pop s-au îndreptat spre Troița ridicată în cinstea eroilor căzuți pe câmpurile de luptă pentru apărarea patriei. Odată ajunși elevii au depus o coroană de flori la monumentul ridicat în cinstea eroilor și au asistat la slujba de pomenire săvârșită de preotul paroh Teodor Ilieș, care ne-a vorbit despre însemnătatea zilei din punct de vedere religios, Înălțarea Domnului la ceruri, la patruzeci de zile după Învierea Sa din morți.
Domnul profesor, Cezar Petran, a subliniat importanța evenimentului din punct de vedere istoric prin participarea României la cele două războaie mondiale și credința nestrămutată  a soldaților că sacrificiul lor nu va fi în zadar, ci va aduce generațiilor viitoare o țară liberă și prosperă.
Un grup de elevi gimnaziști, îndrumați de domnișoara profesoară Flavia Herdea și domnul profesor Cezar Petran, au pregătit un moment cultural-artistic cu cântece și poezii închinate eroilor căzuți la datorie. Prin aceste activități extracurriculare dorim să păstrăm  vie memoria înaintașilor noștri, iar elevilor noștri să le sădim în suflet sentimentul de apartenență la neam și țară, de recunoaștere a originii străbune în contextul european actual așa cum reiese și din motto-ul „Unitate în diversitate”.
Prof. Adrian Þărău

Trimite email

marţi, 22 septembrie 2020

Poza zilei

Câștigă o tabletă Smart!

La împlinirea a 20 de ani de activitate,
Universitatea Agora din Oradea organizează un concurs pentru elevii claselor a XII-a
Dacă ești elev în clasa a XII-a și dorești să câștigi o tabletă Smart, urmează cei trei pași:
1. Cere o recomandare dirigintelui tău.
2. Redactează un eseu-prezentare cu titlul ,,Dăruiește învățătură"!
3. Scanează sau fotografiază recomandarea și eseul și trimite-le pe adresa de email: agora20@univagora.ro.
Fii conectat! Fii învățat!
Și tu ai dreptul la educație!