Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Laudă limbii române

La Școala Gimnazială Nr.1 Drăgești

Laudă limbii române

Te slăvim limba română, mama noastră a tuturora,/ Limba ce-i cântată-n doine și în cânt de vitejie,/ Te slăvim limba română/ Astăzi îți cântăm doar ție.

Cu sentimente înălțătoare de dragoste și adâncă prețuire, colectivul clasei a V-a de la Școala Gimnazială Nr.1 Drăgești, sub îndrumarea doamnei diriginte, prof. Goman Adina, au încântat asistența, miercuri (19 iunie 2013), cu prilejul sfârșitului de an școlar, printr-o serbare închinată doamnei noastre, limba română.
În cadrul Căminului Cultural Drăgești, într-o atmosferă solemnă, în prezența doamnei director, a părinților, a colegilor din alte clase și a celorlalți invitați, colegii noștri au rostit versuri din creația poetului Grigore Vieru, deosebit de melodioase, în care se preamărește frumusețea limbii române, ca unică între limbile pământului.
De asemenea, cei prezenți au fost extrem de emoționați la auzul cântecelor: Pentru ea, Răsai, Trei culori, pe versurile aceluiași Grigore Vieru și aduse pe scenă de aceste glasuri candide, dar deosebit de puternice. Am vărsat o lacrimă pentru nemuritorii Ion și Doina Aldea Teodorovici, interpreții inegalabili ai melodiilor menționate și am retrăit fiecare dintre noi momentele în care și noi cântam, primeam premii sau recitam poezii.
Mulțumim pentru sprijin conducerii școlii, părinților și profesorilor și dorim tuturor vacanță plăcută.
(eleva Simuț Miruna & prof. Goman Adina)

Trimite email

luni, 19 august 2019