Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Festivitatea de premiere a concursului județean „Un măr pe zi – o viață sănătoasă”

Joi, la C.N. „Mihai Eminescu”

Festivitatea de premiere a concursului județean „Un măr pe zi – o viață sănătoasă”

În cadrul concursului județean „Un măr pe zi – o viață sănătoasă”, 30 de școli din județul Bihor au câștigat câte un microscop de ultimă generație (microscop biologic monocular 400x Led B-20).

Festivitatea de premiere a avut loc joi, 20 iunie 2013, la sala festivă a Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Oradea.
În deschiderea evenimentului, doamna profesor Elena Moțoc Chivari, inspector școlar pentru mentorat și proiecte educaționale, a prezentat invitații: dl Nicolae Avram – inspector școlar general adjunct al I.S.J. Bihor și reprezentanții Consiliului Județean Bihor, dna consilier Doina Tiurbe – coordonator program din partea C.J. Bihor, alături de consilierii C.J.B. Florina Bențe și Cristian Onița.
Din partea organizatorilor, a Inspectoratului Școlar, a mai participat dna inspector școlar de specialitate (biologie), prof. Luminița Citrea.
În cuvântul său, dl inspectorul școlar general adjunct Nicolae Avram a felicitat toți participanții la concurs, elevi și profesori coordonatori, arătând că implicarea lor a fost benefică, iar rezultatul, extraordinar: 30 de laboratoare de biologie din 30 de școli au fost dotate cu microscoape performante, în valoare totală de 20.000 de lei.
„Un măr pe zi ține doctorul la distanță!”
Coordonatorul de program din partea C.J. Bihor, doamna consilier Doina Tiurbe, a ținut să ne informeze cum s-a ajuns la aceste premii (microscoape), după ce Bucureștiul a respins, rând pe rând, cărțile propuse pentru dotarea biliotecilor școlare, calculatoarele și videoproiectoarele. Nu a fost acceptată decât ultima ofertă - microscoapele. Doamna inspector școlar de specialitate Luminița Citrea a felicitat copiii pentru creativitatea manifestată în elaborarea lucrărilor: o machetă și un desen care să ilustreze tema concursului, cu sloganul „Un măr pe zi ține doctorul la distanță!”
Iar elevii s-au întrecut în imaginație și creativitate, fără granițe, începând cu mărul din legile fizicii, care „cade deștept” la mărul din zilele noastre, o emblemă românească. Se spune că mărul ar fi cel mai cultivat pom fructifer din România.
Trecând la premierea câștigătorilor, câte trei premii (I, II și III) pentru fiecare din cele 10 zone ale județului Bihor, doamna inspector școlar Elena Moțoc Chivari a ținut să sublinieze scopul acestui concurs județean:  încurajarea consumului de fructe în școli (concurs organizat de Inspectoratul Școlar Județean Bihor, cu ajutor financiar din partea Consiliului Județean Bihor).
1.În municipiul Oradea, cele trei premii (cele trei microscoape) au fost obținute, în ordine, de echipajele de la Școala Gimnazială „Ioan Slavici” (premiul I), Colegiul Național „Emanuil Gojdu” (premiul al II-lea) și Școala Gimnazială „Oltea Doamna” (premiul al III-lea).
2. Din zona Aleșd, au câștigat: 1. Școala din Borod 2. Școala din Aștileu 3. Școala din Luncșoara.
3. Din zona Marghita: 1. C.N. „Octavian Goga” Marghita 2.Școala din Derna 3. Liceul „Horvath Janos” din Marghita
4. Din zona Oradea: 1.Școala din Drăgești 2.Școala din Leș 3.Școala din Lăzăreni
5. Din zona Salonta: trei școli, toate din Salonta (1 și 2. C.N. „Arany Janos” din Salonta 3. Liceul Teoretic „Arany Janos” Salonta)
6. Din zona Tinca: 1.Lic. T. „Nicolae Jiga” din Tinca 2.Școala din Cociuba Mare 3.Școala din Olcea
7. Din zona Sârbi: 1.Școala Sârbi, structura Burzuc 2.Școala din Mihai Bravu 3.Școala din Diosig
8. Din zona Ștei: 1.Școala Gimnazială „Miron Pompiliu” Ștei 2.Școala din Pietroasa 3. Școala din Nucet
9. Din zona Săcuieni: 1. Lic. „Petofi Sandor” din Săcuieni 2.Școala din Șimian 3.Școala din Olosig
10.Din zona Beiuș (beiușenii au fost lăsați ultimii pentru că au fost așteptați la premiere, dar nu au reușit să ajungă):1.C.N. „Samuil Vulcan” din Beiuș 2.Școala din Budureasa 3.Școala din Roșia.
Concursul județean „Un măr pe zi – o viață sănătoasă”, declanșat în luna aprilie, s-a desfășurat pe trei etape (etapa pe școală în mai, etapa pe sector în luna iunie și etapa județeană, cu premierea în 20 iunie), a avut 30 de câștigători; fiecare din cele 30 de școli câștigătoare a obținut câte un microscop biologic monocular 400x Led B-20. (Ovidiu Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Festivitatea de premiere a concursului județean „Un măr pe zi – o viață sănătoasă”. 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 20 iunie 2019