Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Mărul sănătos de la Școala Gimnazială „Ioan Slavici” – locul I

Locul I pe municipiul Oradea

Mărul sănătos de la Școala Gimnazială „Ioan Slavici” – locul I

„Mărul sănătos”. Așa au numit elevii clasei a VI-a A de la Școala Gimnazială „Ioan Slavici” creația origami realizată de ei cu ocazia participării la concursul județean intitulat „Un măr pe zi - o viață sănătoasă”.

Concursul inițiat în data de 7 iunie, 2013, de către  Inspectoratul Școlar Bihor în colaborare cu Consiliul Județean Bihor, avea principalul scop încurajarea consumului de fructe proaspete în vederea întăririi sănătății personale.
Pe lângă prezența lui în povești (Albă ca Zăpada), mărului i s-au atribuit  diverse simboluri atât în technologie (Apple-mărul lui Steve Jobs), știință (mărul lui Adam, descoperirea forței gravitaționale decătre Isac Newton) cât și în biblie (mărul lui Adam și Eva).
Consumat zilnic, mărul este un izvor de sănătate pentru organism. Nu degeaba se spune că: „Un măr la masă scoate doctorul din casă". Cu ocazia pregătirilor pentru concurs, elevii au descoperit câteva proprietăți ale mărului : poate fi folosit în curele de slăbire, încetinește dezvoltarea celulelor canceroase, diminuează riscul infarctului miocardic, este un bun dezinfectant al intestinului, diminuează tensiunea și astenia, este principalul elixir al frumuseții și tinereții.
Concretizată prin realizarea unor afișe și machete, cunoașterea importanței consumului de fructe în rândul elevilor s-a dovedit îndeplinită.
La nivel de școală, cunoștințele teoretice și practice ale elevilor au fost demonstrate prin diverse modalități (poezii, povești, desene), iar popularizarea atitudinii pozitive față de fructe, evaluarea performanțelor, apoi desemnarea câștigătorilor a rămas în sarcina cadrelor didactice: consilierul educativ - prof. Balog Monica, profesorul de desen -Vasile Gheorghe  și prof. de biologie - Kincs Grete.
Festivitatea de premiere, ce a avut loc în data de 20 iunie, a adus marea surpriză școlii - premiul I și un microscop optic! (Grete Kincs)

Trimite email

smbt, 24 august 2019