Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

În ziua Sfinților Apostoli Petru și Pavel

Și ne-a învrednicit bunul Dumnezeu să revenim la Biserica din Delani

În ziua Sfinților Apostoli Petru și Pavel

Bunul Dumnezeu ne-a învrednicit să revenim, sâmbătă, 29 iunie 2013, la ceas de Sfântă Sărbătoare, la Biserica Slavei din Delani, păstorită de vrednicul părinte paroh Ionel Ţoţa.

Am intrat pentru întâia oară în Biserica Ortodoxă din Delani în urmă cu o lună, mai exact, duminică, 26 mai 2013, însoțind elevii și profesorii care au participat la Olimpiada internaţională de limbă, literatură şi spiritualitate românească, găzduită pentru prima oară de Oradea (şi județul Bihor). În acea duminică fusese programată o excursie tematică de documentare la Beiuş şi Roşia pentru componenta teoretică a probei orale individuale. Datorită stăruinţei doamnei profesor de română Lăcrimioara Cabai, conducerea delegaţiei s-a înduplecat, ca plecând din Beiuş, de la Colegiul Naţional „Samuil Vulcan”, spre Roşia, să descălecăm la Biserica Ortodoxă din Delani, pentru a primi binecuvântarea părintelui paroh Ionel Ţoţa și a ne închina la icoana Maicii Domnului (care, se spune că e o copie a celei de la Mănăstirea Nicula), icoană izvorâtoare de mir şi făcătoare de minuni.
Ceea ce este cu adevărat impresionant în biserica păstorită de părintele Ionel Ţoţa este mulțimea icoanelor Sfintei Marii, pururea rugătoare la Tronul Ceresc. Icoanele, de mărimi remarcabile, plasate peste tot, te privesc și te învăluiesc din toate părțile. Pe moment, te simți copleşit, teleportat într-o lume divină, plutind printre sfinţi, având-o alături pe Maica Domnului, „mijlocitoare/ La Milostivul Dumnezeu…/
Trimite semn de pocăinţă/ Norodului nedumerit/ Şi adă iarăşi la credinţă/ Pe sufletul cel rătăcit./
 Dezleagă, Preacurtă Maică,/ Cătuşele celor robiţi/ Şi dăruieşte-le răbdare/ Creştinilor năpăstuiţi”.
Mulţumim, Părinte Ionel Ţoţa, pentru înălțătoarea Slujbă oficiată şi pentru Binecuvântare!
Moise-Ovidiu DAN

Trimite email

sâmbătă, 26 septembrie 2020

Poza zilei

Elena - absolventa de aur a familiei Avram!

Astăzi (joi, 24 septembrie 2020), aveam să-i cunoaștem pe absolvenții de 10 ai Bihorului, care au fost premiați cu diplome și sume de bani, potrivit bunelor rânduieli instituite pentru a stimula competiția și performanța.
Printre cei 19 absolvenți de aur ai Bihorului (cinci absolvenți de liceu și 14 absolvenți de gimnaziu), se numără și Elena Avram, absolventă de 10 a Colegiului  Național ,,Iosif Vulcan" din Oradea.
Întâmplarea a făcut ca după premiere, să o revăd pe Elena, alături de părinții săi, fericiți, în grădinița de flori a gospodăriei, unde tatăl tocmai și-a propus o ,,ședință foto".
Cum să nu fie fericiți mami și tati cu fetița lor de aur!
(OviDan)