Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Tinerii - ambasadori ai naturii

Proiectul D.J.S.T.

Tinerii - ambasadori ai naturii

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bihor derulează în perioada 15 mai -15 decembrie 2013 proiectul „Tinerii - ambasadori ai naturii”, proiect al cărui scop este sensibilizarea și implicarea tinerilor în acțiuni de voluntariat în privința biodiversității.

Proiectul face parte și este finanțat în cadrul Programului de susținere a acțiunilor de tineret P2 al Ministerul Tineretului și Sportului, având ca priorități: participarea civică, dezvoltarea și diversificarea acțiunilor privind implicarea tinerilor în viața comunității.
Obiectivele proiectului sunt: favorizarea inițiativei și implicării tinerilor în activități de cunoaștere și valorizare a mediului, a ariilor protejate din județul Bihor în mod special, precum și mobilizarea specialiștilor pentru susținerea tinerilor în dezvoltarea de activități de valorizare și cunoaștere a mediului.
 În cadrul proiectului au avut loc până în prezent trei ture ghidate în rezervații naturale ale județului Bihor și informarea a peste 150 de tineri cu privire la rezervațiile din județ.
Ieșirile au avut loc în situl Natura 2000 - Defileul Crișul Repede - Pădurea Craiului, la Peșterile Meziad și Farcu, în rezervația naturală Tășad și la Damiș. Peștera cu cristale din mina Farcu este renumită pentru cristalele sale, fiind una dintre cele mai frumoase peșteri din lume. Intrarea în mină se face printr-o veche galerie de mină, înaltă doar de 35 de metri, pereții fiind acoperiți cu cristale de calcit, transparente, strălucitoare și de diferite lungimi. La Tășad  au fost vizitate situl paleontologic de la Tășad care este unul dintre cele mai importante și bogate din țară, aici fiind descoperite fosile de balenă pitică, delfini și numeroase urme pietrificate ale vieții marine din străvechea Mare Panonică, precum și Centrul de vizitare muzeal din Tășad.  
În cadrul acestor vizite am beneficiat și vom beneficia de sprijinul specialiștilor de la  Muzeul Þării Crișurilor, Societatea de Istorie Naturală Nymphaea, CAPDD, Ecotop Oradea, Asociația Urbarială „Negru Vodă” Tășad.
Ieșirile au avut loc în perioada 17-25 iunie 2013 cu elevi de la liceele teoretice „Aurel Lazăr” și „Lucian Blaga”, C.N. „Mihai Eminescu”. Au participat peste 140 de elevi, însoțiți de doamnele profesoare Rodica Turcaș (de la Lic. T. „Aurel Lazăr”, Adriana Meșter (Lic. T. „Lucian Blaga”, Viorica Porumb și Maria Ciutan (C.N. „Mihai Eminescu”). Până la sfârșitul proiectului numărul participanților va ajunge la 480, vor avea loc alte șapte ture ghidate, ateliere de volounturism cu ajutorul Asociației Gata Oricând. 
Partenerii proiectului sunt: Societatea de Istorie Naturală Nymphaea, CAPDD Bihor, Ecotop Oradea .
Proiectul este organizat și derulat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bihor, fiind finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bihor. (Daniela Băltățescu)

Trimite email

duminică, 16 mai 2021