Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Porți și suflete deschise

În parteneriat cu Grădinița Aleodor

Porți și suflete deschise

Școala Gimnazială Nr. 11, Oradea (reprezentată de prof. Osvald Gabriela) și Fundația Aleodor – Grădinița (particulară) Aleodor (reprezentată de prof. Dumea Ancuța) au pus de un parteneriat menit să îmbunătățească substanțial calitatea actului didactic, să permită copiilor să dobândească competențele și abilitățile cotidiene fundamentale necesare pentru dezvoltarea personală.

Cele două cadre didactice au avut în vedere implementarea unor idei inovatoare, în parteneriatul  școală-grădiniță/ instituție de stat  și instituție particulară, respectiv/ alternativa Freinet și înv. tradițional. Dorința a fost de a facilita copiilor oportunități pentru o mai bună socializare și pentru o comunicare interpersonală. Colaborarea dintre copiii diferitelor instituții nu este un proces spontan, ci este o activitate organizată, susținută, conștientă, direcționată spre problemele educative ale tinerei generații. Din această perspectivă, profesoarele au hotărât ca în cadrul acestui parteneriat copiii să se întâlnească, să desfășoare activități comune, să colaboreze, să-și expună lucrările realizate împreună. Aceste activități întregesc activitatea educativă a celor două unități școlare. Copiii devin capabili să înțeleagă lumea în care trăiesc, să se cunoască pe sine și să se transforme, să recepteze și să transmită mesaje, exprimându-și gândurile și sentimentele fie prin comunicare verbală, fie prin creație plastică, fie prin diverse jocuri.
Prima activitate comună s-a desfășurat la Școala Gimnazială Nr. 11, sub genericul ,,Să facem cunoștință”, unde școlarii au pregătit două surprize: realizarea unei brățări a prieteniei împreună cu cei mici, apoi a sosit surpriza dulce, coșul cu bunătăți. Preșcolarii au avut ocazia să se familiarizeze cu sala de clasă, cu ambientul, cu învățătoarea în scopul integrării lor cu succes în viața de școlar.
 A doua activitate a avut loc la Grădinița Aleodor, unde copiii iar au avut parte de multe surprize. Au lucrat pe grupe (școlari cu grădinari), școlarii au realizat un desen pe care grădinarii l-au colorat, împreună l-au decupat și au realizat o expoziție minunată cu produsele obținute. Surpriza dulce a întâlnirii nu a lipsit nici de data aceasta.
Prin activitățile acestui parteneriat încercăm să dezvăluim copiilor frumusețea vieții de școlar, prin implicarea în activități comune plăcute, să găsim cele mai eficiente căi pentru a asigura adaptarea  preșcolarilor la viața școlară. Gabi Osvald
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Porți și suflete deschise. 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 25 august 2019