Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Milioane de oameni, milioane de copaci”

Sâmbătă, 17 martie,

„Milioane de oameni, milioane de copaci”

La inițiativa dnei ministru Sulfina Barbu, Ministerul Mediului și Gospodăririi Apelor, prin structurile sale teritoriale desfășoară, în perioada 16 martie – 30 aprilie, în cadrul programului de responsabilitate socială “Milioane de oameni, milioane de copaci”,, activități de plantare de puieți pe teritoriul întregii țări, printr-o acțiune comună, unitară a tuturor agențiilor teritoriale pentru protecția mediului și a comisariatelor Gărzii Naționale de Mediu.

  Obiectivul acestui program este plantarea de puieți, prin voluntariat, de cǎtre membrii comunitǎții, la nivelul întregii țǎri, în fiecare primǎvarǎ și toamnǎ, începând cu acest an. Prin acest demers dorim sǎ contribuim la refacerea și protejarea mediului înconjurǎtor.
Acțiunea de plantare a puieților va debuta în municipiul Oradea sâmbǎtǎ, 17 martie, la ora 11.00, pe strada Cuza-Vodǎ, sub coordonarea Agenției pentru Protecția Mediului Bihor și G.N.M. Comisariatul Județean Bihor.
A.P.M. Bihor a lansat invitația de a participa la aceastǎ acțiune de plantare de puieți cǎtre autoritǎțile publice locale: Instituția Prefectului județului Bihor, Consiliul Județean Bihor, Primǎria municipiul Oradea, Direcția Silvicǎ Bihor, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, unitǎți de învǎțǎmânt din municipiu și O.N.G-uri.
A.P.M. Bihor împreunǎ cu Comisariatul Județean al G.N.M. a solicitat primarilor din orașele și municipiile județului Bihor sǎ identifice locațiile unde este oportunǎ plantarea de puieți (perdele de protecție de-a lungul strǎzilor, parcuri, zona fostelor gropi de gunoi, amplasamente care trebuie redate în circuit dupǎ ecologizare, etc.) și sǎ transmitǎ, pânǎ în data de 19 martie 2007, programul derulǎrii acțiunilor și locațiile unde vor avea loc plantǎrile de puieți în perioada campaniei de primǎvarǎ (16.03 – 30.04). Reprezentanți ai A.P.M. Bihor vor participa la aceste acțiuni desfǎșurate pe teritoriul județului Bihor.
În cadrul acestui program nu sunt alocate fonduri de la bugetul de stat, toate activitǎțile fiind voluntare.
Este un momen cheie, atât pentru autoritǎțile de mediu din România, cât și pentru societatea civilǎ, de a demonstra solidaritatea cu mediul înconjurǎtor și conștientizarea datoriei pe care fiecare dintre noi o avem de a pǎstra mediul curat și sǎnǎtos pentru generațiile viitoare. (ing. Felicia Enache)

 

Cu primarul în frunte!


  

La acțiunea de plantare de puieți desfășurată sâmbătă, pe strada Cuza-Vodă din Oradea, au participat, din partea oficialităților, domnul primar Petru Filip, dl director adj. al Directiei tehnice din cadrul Primăriei Oradea, Dan Gherdan, comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu - Comisariatului județean Bihor, însoțiți de dl Mircea Ghitea, comisar-șef, reprezentanți ai Agenției pentru Protecția Mediului Bihor, în frunte cu dl Călin Mocan, director executiv al A.P.M. Bihor.

Totodată, la aceste activități au fost prezenți elevi de la Palatul Copiilor și Elevilor Oradea, coordonați de dnele prof. Felicia Goina și Voichița Moș, de la Școala cu clasele I-VIII “Dacia”, Oradea (însoțiți de dna prof. IleanaÞirban), elevi de la Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu” și Școala cu clasele I-VIII nr. 11, din Oradea”, după cum aveam să aflăm de la ing. Loredana Târb, din cadrul A.P.M. Bihor.

Trimite email

sâmbătă, 15 august 2020