Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Festivalul primăverii - pentru școlari și preșcolari

Astăzi și mâine, în cadrul proiectului național Kalokagathia

Festivalul primăverii - pentru școlari și preșcolari

În organizarea Inspectoratului Școlar județean Bihor, la Teatrul de Stat pentru Copii și Tineret „Arcadia” din Oradea se desfășoară o nouă manifestare cuprinsă în proiectul național „Kalokagathia” – „program de stimulare a interesului preșcolarilor și școlarilor mici pentru educația fizică și sport, derulat cu succes încă din anul școlar trecut”, după cum a ținut să sublinieze moderatorul manifestării, inst. Georgeta Bara.

Trei inspectori școlari...  pe „un metru pătrat”
La eveniment, au onorat nu mai puțin de trei inspectori școlari, Akos Zoltan, inspector școlar general adjunct, Tiberiu Sîncelean, inspector școlar de specialitate (educație fizică și sport), și Violeta Taichiș, inspector școlar pentru învățământul primar. Frumos gestul!
Spectacolul de dans, gimnastică artistică și sportivă, de lumină și culoare, a fost deschis de gimnaștii clasei I A, de la Școala cu clasele I-VIII „Nicolae Bălcescu”.
Într-o organizare perfectă și o ordine desăvârșită, au urmat: ansamblul artistic al clasei I E de la Școala cu clasele I-VIII „Dacia”, „Petrecăreții” clasei a II-a A, și dansatorii sportivi ai clasei a II-a C, de la „Nicolae Bălcescu”, formația „Alegria” a Școlii cu clasele I-VIII „Avram Iancu” din Oradea, gimnaștii (cu cercuri) ai clasei a II-a G, de la „Dacia”, dansatorii claselor a II-a și a III-a B, de la Școala cu clasele I-VIII „Dimitrie Cantemir”, formația artistică a clasei a II-a, de la Școala cu clasele I-VIII din Marghita, trupa de majorete a claselor primare, de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, dansatorii hip-hop ai clasei a III-a C, de la „N. Bălcescu”, artiștii clasei a III-a B, de la „Avram Iancu”, trupa de majorete a clasei a III-a A, de la Școala cu clasele I-VIII nr.16, iar dansatorii clasei a III-a A, de la Școala cu clasele I-VIII din Marghita, au încheiat prima zi a festivalului.
Marți, un spectacol de lumină și culoare al preșcolarilor!
La final, conducerea Inspectoratului Școlar a invitat pe scenă toți dascălii claselor și conducătorii de formații pentru momentul de premiere.
Au fost înmânate diplome învățătorilor: Steliana Cârciumaru și Loredana Jurcan (de la Șc. „A. Iancu”), Aurelia Popovici și Teodora Sîncelean (Șc. „Dacia”), Florica Pirtea și Aurelia Vesa (Lic. T. „O. Ghibu”), Veturia Nica (Șc. nr. 16), Simona Mihalca, Ileana Lazăr, Simona Vancea și Florica Ferenț (Șc. „N. Bălcescu”), Florica Popuș și Felicia Ianța (Șc. „D. Cantemir”), Laura Pușcaș și Ana Lovas (de la Școala cu clasele I-VIII din Marghita).
Mâine (marți, 4 martie 2008), vor urca pe scenă preșcolarii. (Ovi Dan)  
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto:  Festivalul primăverii  - pentru școlari și preșcolari.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 9 mai 2021