Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Universitatea Agora este reprezentată în Consiliul Național al Rectorilor

În perioada 4-6 iulie, la Constanța, Consiliul Național al Rectorilor

Universitatea Agora este reprezentată în Consiliul Național al Rectorilor

Consiliul Național al Rectorilor (C.N.R.) este un organism național consultativ, neguvernamental, independent politic și non-profit, format din rectorii universităților acreditate, de stat și private, care agreează și semnează pentru legalizarea notarială a Statutului C.N.R.

Universitatea Agora este una din cele 81 de universități care sunt reprezentate în Consiliul Național al Rectorilor (C.N.R.), începând cu 4 iulie 2013.
Universitatea Agora se numără printre cele 92 de universități acreditate din România (55 de stat și 37 private) și printre cele 81 de universități (54 de stat și 27 private), care au fost reprezentate la Consiliul Național al Rectorilor (C.N.R.), care s-a desfășurat la Universitatea „Ovidius” din Constanța în perioada 4-6 iulie 2013.
În timpul întâlnirii au fost aduse modificări statutului C.N.R., după care s-a votat noua conducere. Cele 27 de universități private acreditate, care au aderat la C.N.R., sunt reprezentate în conducerea C.N.R. prin doi rectori, în calitate de vicepreședinți, Corina Adriana Dumitrescu – Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” din București și Ovidiu Folcuț - Universitatea Româno – Americană din București.
Conducerea C.N.R.
Președinte de onoare - Ecaterina Andronescu,  președinte al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport în Senatul României
Președinte - Sorin Mihai Cîmpeanu, Universitatea de Științe Agriconomice și Medicină Veterinară din București
Vicepreședinți:
Ioan Vasile Abrudan – Universitatea „Transilvania” din Brașov
Ioan Bondrea – Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu
George Darie – Universitatea Politehnica din București
Sandu Dan Dediu – Universitatea de Muzică din București
Corina Adriana Dumitrescu – Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” din București
Dănuț Tiberius Epure – Universitatea „Ovidius” din Constanța
Ovidiu Folcuț - Universitatea Româno – Americană din București
Ion Giurma – Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași
Marilen Gabriel Pirtea – Universitatea de Vest Timișoara
Ioan Aurel Pop – Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca
Ioanel Sinescu – Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București
Secretarul general este Daniel Valer Breaz, de la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, după cum aveam să aflăm de la rectorul Universității Agora din Oradea, dl prof. univ. dr. Ioan Dzițac. (Ov. D.)  

Trimite email

vineri, 17 septembrie 2021