Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Zilele școlii –la a 42-a aniversare

3-6 martie, la C.T. C. Brâncuși

Zilele școlii –la a 42-a aniversare

În fiecare an, la început de primăvară, dascălii și elevii Colegiului Tehnic "Constantin Brâncuși"din Oradea își sărbătoresc patronul spiritual, pe maestrul Constantin Brâncuși, de la a cărui naștere se împlinesc 132 de ani, în timp ce școala care-i poartă numele a ajuns în cel de-al 42-lea an de existență.

 Luni și marți – concursuri și comunicări
Zilele școlii au debutat luni, 3 martie 2008, cu un concurs de biciclete („Pentru o Europă mai curată”), întreceri sportive și jocuri  distractive. La slalomul cu bicicleta printre jaloane, pe primele trei locuri, s-au clasat: Jenei Norbert (din X D, SAM), Marius Hora (X B, SAM) și Tudor Costa (XI A).
Agenda zilei de marți a cuprins concursul tematic tradițional „Din viața lui Brâncuși”, și o sesiune de comunicări științifice (profesori și elevi, de aceeași parte a baricadei). Pentru testarea cunoștințelor celor șapte echipaje înscrise la concursul tematic (a IX-a A, a X-a A și C,a XI-a B,C,D și D, SAM), comisia (alcătuită din ing. Florica Avrămuț, Victoria Filip și Virgil Petruț) a instituit două probe. În stabilirea ierarhiei pe podium, a fost nevoie de un baraj între echipajele claselor a X-a A și C. Mai inspirate, Ioana Ștefan și Georgiana Cârciumaru (din X A) au ocupat primul loc, urmate de Cristian Sorin Balaj și Adrian Mircea Vlad (din X C), respectiv  Anamaria Fodor și Tiberiu Rusu (din XI B).
Sesiunea de comunicări a fost structurată pe cinci secțiuni (limbă și comunicare, matematică și științe ale naturii, om și societate, educație fizică și sport, respectiv tehnologii), având în vedere bogăția și diversitatea lucrărilor înscrise de cei 35 de dascăli și 19 elevi.
Miercuri – concurs de grafică, o întâlnire de suflet și moment artistic  
Astăzi (miercuri), sunt programate trei manifestări: un concurs de desene-grafică (opere brâncușiene), o întâlnire cu profesorii pensionari („Recunoștință slujitorilor școlii”) și un moment artistic (gânduri  închinate mamei, concert de orgă și moment folk, respectiv un minirecital al tarafului școlii).
Joi – omagiu patronului spiritual, concurs, și manifestări cultural-educative
Într-un arc peste timp, directorul colegiului, prof. Mihai Crețu, va face o incursiune în timp, istorie și devenire, rezultate și dezvoltare, aduse „ofrandă” întru cinstirea patronului spiritual (la132 de ani de la naștere).
Concursul tradițional de torturi va pune pe tavă opere brâncușiene dăltuite de elevi și ornate cu frișcă și ciocolată.
Manifestările cultural-educative vor reuni forțele artistice ale colegiului: manechinele  (cu o prezentare de modă), instrumentiștii și folkiștii, pictorii de icoane, dansatorii și tarful școlii, iar redactorii revistei „Febra liceenilor” vor lansa un număr aniversar. (Ov. DAN)
  P.S. Pentru mai multe poze, accesați galeria foto: Zilele școlii –la a 42-a aniversare.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 19 octombrie 2019