Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Festivalul primăverii - pentru preșcolari

Marți, în cadrul proiectului național Kalokagathia

Festivalul primăverii - pentru preșcolari

Marți (4 martie 2008), la Teatrul de Stat pentru Copii și Tineret „Arcadia” din Oradea, a continuat Festivalul primăverii, manifestare cuprinsă în cadrul proiectului național educațional „Kalokagathia”, organizat de Inspectoratul Școlar al județului Bihor.

Romantică ... precum o primăvară!
Moderatorul manifestării (inst. Georgeta Bara) ne-a introdus în atmosfera de spectacol (și de primăvară), lansând o provocare generală ... copiilor, educatoarelor și părinților:
„Când lumina ne umple sufletul / Și verdele ierbii, privirea / Când albastrul fără pată / Ne-nconjoară, ne-mpresoară bucuria,/ Lăsăm să ne picure în suflet încă o primăvară.../ Să ne cuprindă obrajii și să ne învăluie inima...”
În cea de-a doua zi a festivalului, întâii vestitori ai primăverii au fost dansatorii Grădiniței nr. 1 din Marghita (director, Eugenia Orban), cu dansul „Primăvara”, urmați de colegii lor de la Grădinița nr. 4, tot din Marghita (director, Valeria Costruț), cu dansul „Bucuria copiilor”.
Grădinița nr. 45 din Oradea (director, Eugenia Pop) și-a trimis în festival majoretele. Reprezentanții Grădiniței nr. 53 (director, Aurica Beleiu) au intrat pe scenă în ritm de passo double și disco. Preșcolarii Grădiniței din Aleșd (director, Florica Vesa), „Copiii României – copiii Europei”, au prezentat un număr special cu stegulețe (drapele). De la Grădinița nr. 2 din Marghita (Maria Hurban) a fost prezentat un dans ritmic cu piramide. Dansatorii Grădiniței nr. 36 din Oradea (director, Aurelia Bodea) au gândit un ”Vis de libertate” (un colaj de aerobic și dans modern cu panglici). Dansul ritmic a fost îmbrățișat și de reprezentanții Grădiniței nr. 30 (director, Lucia Negrău). Membrii ansamblului de gimnaști „Amicii” al Grădiniței nr. 47 (director, Georgeta Bara, moderatoarea festivalului) au fost cuprinși de „Magia dansului”. Îndrăgitul dans al celor mari – „Lambada” - la fel de bine primit și de cei mici, a fost adus pe scenă de copiii Grădiniței nr. 20 (director, Rodica Toda).
Reprezentanții Grădiniței nr. 52 (director, Maria Man) ne-au propus un inedit „Moment de înviorare de dimineață”. Preșcolarii Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Senzorială, fosta Grădiniță de Ambliopi (director, Rodica Lezeu), s-au prins în dansul iepurașilor și majoretelor. Festivalul preșcolarilor s-a încheiat cu dans modern, protagoniștii fiind reprezentanții Grădiniței nr. 54 (director, Eleonora Curtui).
Pentru festivitatea de premiere, reprezentanții organizatorilor (inspectorii școlari Tiberiu Sîncelean și Voichița Vancu, precum și prof. univ. Bujor Cucu, de la Univ. „Babeș-Bolyai” din Cluj-Npoca, Facultatea de Educație Fizică și Sport) au invitat pe scenă conducătorii formațiilor prezente în festival și directorii grădinițelor pentru felicitări și momentul festiv de înmânare a diplomelor. (Ovidiu DAN)
P.S. pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Festivalul primăverii  - pentru preșcolari.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 9 mai 2021