Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Acreditare pentru al doilea master internaționalizat: „Științe penale și criminalistică”

Universitatea Agora a primit

Acreditare pentru al doilea master internaționalizat: „Științe penale și criminalistică”

Universitatea Agora, acreditată din 2012, scoate la concurs în acest an un număr total de 700 de locuri la 11 specializări: 350 de locuri la studii universitare de licență, 100 la studii universitare de master și 250 de locuri la studii postuniversitare.

Programe de studii universitare de Licență în DREPT
Drept - Drept: 4 ani, 100 de locuri (program acreditat; absolvenții de Poliție locală se pot înscrie direct în anul IV)
Programe de studii universitare de Licență în ȘTIINÞE ECONOMICE
Management - Management: 3 ani, 50 de locuri (program acreditat; absolvenții de CIG se pot înscrie direct în anul III)
Contabilitate/ Contabilitate și informatică de gestiune (CIG), 3 ani, 100 de locuri (program acreditat; absolvenții de Management se pot înscrie direct în anul III)
Programe de studii universitare de Licență în ȘTIINÞE ADMINISTRATIVE
Administrație publică/ Poliție locală, 3 ani, 100 de locuri (program autorizat H.G. 493/2013)
Programe de studii universitare de Master în MANAGEMENT
Managementul resurselor umane, 2 ani, 50 de locuri  (program acreditat în ședința ARACIS din 27 iunie 2013)
Programe de studii universitare de Master în DREPT
Științe penale și criminalistică, 1 an, 50 de locuri (program acreditat în ședința ARACIS din 25 iulie 2013)
În plus, Ministerul Educației Naționale a aprobat planurile de învățământ pentru cinci programe de studii postuniversitare și formare continuă, de câte 30 de credite ECTS (210-224 ore), pentru posesorii de diplome de licență sau echivalente (subingineri, colegii, forme scurte):
Managementul resurselor umane (Management, 50 de locuri);
Audit financiar contabil (Contabilitate, 50 de locuri);
Instituții de dreptul muncii (Drept, 50 de locuri);
Instituții de drept privat (Drept, 50 de locuri);
Științe penale și criminalistică (Drept, 50 de locuri).
Perioada de admitere
Sesiunea I:
înscrierea: 1 mai - 30 iulie (de luni până vineri, între orele 9.00 -17.00);
afișarea rezultatelor: 31 iulie;
depunerea contestațiilor: 31 iulie
afișarea rezultatelor la contestații: 31 iulie
Sesiunea a II-a:
Înscrierea: 5 august - 27 septembrie (luni - vineri: orele 9.00 -17.00);
Afișarea rezultatelor: 28 septembrie.

Trimite email

vineri, 17 septembrie 2021