Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
7 noiembrie 2023

Prima de carieră didactică – informații importante, detalii utile / Cum pot cadrele didactice să obțină rapid creditele profesionale transferabile pentru educație nonformală (P)

Prima de Carieră Didactică a fost oferită în timpul grevei profesorilor ca o soluție pentru cheltuielile legate de activitatea pe care cadrele didactice o desfășoară, dar informațiile oferite până acum nu sunt foarte bine organizate și nu există un rezumat util.
Nu este foarte clar, de exemplu, de ce s-a oferit pe un card diferit de cel de salariu, cum se utilizează cardul primit, de ce sunt atât de mulți furnizori acceptați (deși activitatea lor n-are nicio legătură cu restricțiile privind cheltuirea sumelor de către profesori).
În acest material veți afla:
De unde vin banii;
De ce s-a utilizat un card separat;
De ce sunt atât de mulți furnizori în lista care acceptă cardul;
Care sunt regulile cu privire la cheltuirea banilor;
Care sunt cheltuielile sigur eligibile;
Care sunt beneficiile acestei prime;
Ce cursuri se pot achiziționa.
Răspunsurile au fost elaborate de echipa Docentix https://www.docentix.com/ – (The e-Learning Company este una dintre firmele afiliate care oferă exclusiv cursuri online în limba română).

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 octombrie 2023

Conferință pentru profesori și învățători la Cluj – Universitatea Babeș-Bolyai – FSEGA, pe 19 octombrie: Școala de Bani începe școala – discutăm despre educație financiară într-un context transdisciplinar / Înscrieri deschise pentru cadrele didactice

Conferința Școala de bani începe școala...

A treia conferință regională din seria „Școala de bani începe școala: resurse educaționale transdisciplinare de educație financiară”, este organizată pe 19 octombrie 2023, de la ora 13.30, la UBB – Aula FSEGA, de Edupedu.ro cu sprijinul Școala de Bani – BCR, alături de partenerul instituțional Universitatea Babeș-Bolyai – FSEGA (Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor). Înscrierile sunt deschise pentru participanți, prin completarea acestui formular.
Noțiunile de educație financiară, dar și mai important, cum să le aplice și să afle despre bani în cât mai multe contexte, în cât mai multe și variate împrejurări, exact ca în viață, sunt foarte importante pentru elevi. Care este valoarea banilor, cum să-și gestioneze veniturile și cheltuielile, cum să economisească și să investească, cum să împrumute bani în mod responsabil și cum să se protejeze de fraude financiare, toate aceste chestiuni trebuie să găsească răspunsuri și explicații și de la oamenii care aduc cunoașterea în viața lor, de la cadrele didactice.
Se organizează în total o serie de patru conferințe regionale. Prima dintre ele a avut loc la Timișoara, la Universitatea de Vest, pe 21 septembrie 2023, iar cea de-a doua la București, pe 19 octombrie, la Academia de Studii Economice din Bucureșt, care a fost și partener instituțional alături de Inspectoratul Școlar al Municipiului București. În cadrul acestor evenimente, peste 250 de profesori participanți au interacționat și în cadrul unui atelier de educație financiară și au avut ocazia de a discuta cu experții și organizatorii din proiect. La final, s-au acordat diplome de participare semnate atât de reprezentanții Școala de Bani, cât și de partenerii din inspectoratele școlare și universități. Seria de conferințe regionale se încheie la Iași, pe 16 noiembrie. Înscrierile sunt deschise pentru participanți atât pentru evenimentul de la Cluj-Napoca cât și pentru cel de la Iași, prin completarea acestui formular.
Școala de Bani și BCR au lansat în 2022 proiectul LifeLab, care, după ce a fost pilotat în două școli din sistemul de învățământ preuniversitar, urmează să fie extins la nivel național. Primul an de LifeLab a însemnat peste 50 de profesori, 1.200 de elevi, 15 cursuri de pregătire pentru profesori și 100 de materiale educaționale dezvoltate de profesorii LifeLab. La sfârșitul programului, cunoștințele de educație financiară ale elevilor s-au îmbunătățit considerabil: de la 46% la 65% (pentru elevii din ciclul gimnazial) și de la 40% la 55% (pentru elevii din ciclul liceal). Totodată, 93% dintre elevi și-au exprimat dorința să învețe cât mai multe noțiuni financiare practice și aplicabile.
Pentru profesori sunt esențiale formarea, sprijinul și resursele, în orice demers didactic. LifeLab a pregătit resurse multiple. În plus, Școala de Bani a susținut CCD Prahova pentru a implementa un program de formare gratuit, acreditat de Ministerul Educației.
Participarea este gratuită, dar locurile sunt limitate, se acordă diplome de participare. Sunt invitați să participe în principal profesorii din mediul preuniversitar, pentru care au fost create resursele educaționale cu o abordare transdisciplinară, prin care noțiunile de educație financiară pot fi introduse în predarea mai multor materii, pe toate ciclurile de învățare din preuniversitar: preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
27 septembrie

Ai peste 16 ani, ești la liceu și ești creativ?
Înscrie-te până pe 31 octombrie la competiția de inovație Solve for Tomorrow / Poți participa individual sau cu prietenii și colegii, în echipe, iar cei selectați vor beneficia de sesiuni de mentorat, workshop-uri și ateliere pentru a-și pune în practică proiectele (P)…

Vivere a câºtigat Liga campionilor!!!

Patricia Ciobotaru a cucerit trofeul Liga campionilor

Vivere a câºtigat Liga campionilor!!!

Trofeul pe grupa junior - Patricia Ciobotaru
Premiul Mihai Trãistariu - Miruna Gavriº
Premiul al III-lea - Miruna Gavriº
Menþiune - Ioana Larisa Ardelean
Miss Liga campionilor! - Ioana Larisa Ardelean
Premiul special - Patricia Nicula.

Iatã cã fetele noastre nu sunt doar talentate, ci ºi cele mai frumoase!
Rezultatele þin loc de cuvinte!
Aº dori sã mulþumesc juriului care m-a provocat în primele douã zile urmând ca în cea de a treia sã dea Cezarului ceea ce au considerat cã meritã!!!
Mulþumesc zeiþelor mele, pãrinþilor! Lia, îþi mulþumim! Mulþumim tuturor prietenilor. Felicitãm toþi premianþii ºi concurenþii deopotrivã!
Liga Campionilor - Râºnov 2013
Wow... sigur, o expresie pe care o folosesc destul de rar ºi atunci spun mai repede: formidabil, fantastic, excepþional...
Acum e la modã WOW...
Aºadar ...trei zile formidabile, un rãzboi fantastic cu un rezultat excepþional ... aºa aº putea descrie Liga campionilor din acest an ºi nu numai din acest an pentru cã mãnuºa ne-a fost aruncatã acum 4 ani de Mihai Trãistariu, iar eu am acceptat provocarea ...trei zile, trei piese ... singurul festival din România în care ai la dispoziþie trei zile sã demonstrezi ce poþi ...dacã poþi... Ai nevoie de voci de excepþie, repertoriu foarte bine ales, curaj, atitudine ºi psihic extrem de puternic; este o bãtãlie în adevãratul sens al cuvântului, din care ieºi învingãtor sau ... învingãtor pentru cã lecþiile învãþate în aceste trei zile te fac pânã la urmã un campion. ªi când ai curajul sã te înscrii cu 4 elevi, 3 la aceeaºi categorie de vârstã, juniori, iar celãlalt la seniori, asta e chiar nebunie curatã! Aºa se explicã expresivitatea feþei mele în unele fotografii, care trãdeazã: concentrare, încordare, epuizare...
Dar, face! Pentru cã atunci când în cea de-a treia searã, frumoasele mele, Patricia, Miruna ºi Ioana au reuºit sã ridice juriul în picioare acordând fiecãreia 10 pe linie, ei, dragii mei, daþi-mi voie sã vã spun cã aºa ceva face toþi banii!
ªi atunci când o voce, un artist ca Mihai Trãistariu vine ºi te felicitã pentru toate lucrurile minunate pe care le faci, când vezi bucuria, satisfacþia copiilor tãi, atunci când ºi-au vãzut notele …
Spuneþi voi ... cam ce ai putea sã simþi?... Doar cã eºti cu Adevãrat Iubit de Dumnezeu!!! ...ºi pentru asta spun: Laudat fie numele Tãu, Doamne! Mulþumesc pentru tot!!!
Miºcuþia Valeria shared Mihai Traistariu's status.
15 hours ago
Mihai, ceea ce ai fãcut tu denotã foarte mult curaj, þi-am mulþumit atunci ºi iatã, îþi mulþumesc public ºi acum ... Eu ce aº putea sã spun: Mã simt fericitã dacã am reuºit prin ceea ce fac sã stârnesc în sufletul unui artist de valoarea ta admiraþia ºi vreau sã ºtii cât de mult apreciez faptul cã într-o lume plinã de orgolii ºi invidie, iatã, o voce unicã în România reuºeºte sã treacã peste aceste orgolii, recunoscând ºi apreciind munca, talentul ºi vocile excepþionale atunci când ele existã. Îþi mulþumesc pentru tot ceea ce faci pentru aceºti copii ºi aºa cum ºi tu ai vãzut asearã, în timpul recitalului tãu, copiii te admirã, te iubesc ºi vãd în tine… speranþa!!! Te pup!
„A venit cu trei concurenþi din Oradea ºi toþi trei au luat azi 10!”
„M-am dus, personal, la Valeria Dinu ºi i-am spus cã e cea mai bunã profesoarã de canto din România! Nu vreau sã o invidieze ceilalþi profesori, dar ... vreau s-o ia ca pe un exemplu. A venit cu trei concurenþi din Oradea ºi toþi trei au luat azi 10. ªi, gândiþi-vã ca NU sunt la orice festival, ci la ... Liga Campionilor, unde se bat cei mai buni din cei mai buni din întreaga Românie! Bravo!” a spus Mihai Trãstariu.
Valeria Dinu-Miºcuþia

Felicitari, doamna Valeria!
O asemenea satisfaþie nu ne-a mai încercat de când... tot grupul Vivere se întorcea laureat de la San Remo!
Felicitãri, fetelor!
Aþi fost cei mai grozavi ambasadori ai orãdenilor ºi bihorenilor! Oradea ºi Bihorul vã felicitã ºi vã iubeºte! Ovidiu DAN

 

Trimite email
Saturday, 2 December 2023