Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Concursul Să exmatriculăm violența! Fii inteligent, nu violent!

Joi, în cadrul campaniei „Primăvara nonviolenței în județul Bihor”

Concursul Să exmatriculăm violența! Fii inteligent, nu violent!

În cadrul campaniei „Primăvara nonviolenței în județul Bihor”, una din cele trei acțiuni organizate, joi (6 martie 2008), de Inspectoratul de Poliție al județului Bihor, în colaborare cu Inspectoratul Școlar al județului Bihor și Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Oradea, a fost concursul „Să exmatriculăm violența! Fii inteligent, nu violent!”

Reprezentanți a 14 școli gimnaziale, licee, colegii și grupuri școlare din Oradea și județ au prezentat un adevărat spectacol pe tema nonviolenței, în sala festivă a Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”, sub „bagheta” dnei prof. Dana Marinău (moderatorul manifestării). Înarmați cu planșe, postere, pliante, materiale de tot felul,  costumați adecvat potrivit scenetelor pregătite, ajutați și de imaginile video prezentate în power point, elevii gimnaziști și liceeni și-au manifestat dezaprobarea față de actele de violență de orice fel, înfierând-o în numerele lor artistice: dans, gimnastică ritmică, scenete, compuneri și cântece...
Debut cu stângul pentru cei de la „N. Bălcescu”!
În urma tragerilor la sorți, reprezentanții Școlii cu clasele I-VIII ”Nicolae Bălcescu” au avut onoarea de a deschide concursul, cu solista Ana Maria Mihăieș. A urmat perechea de dansatori Diana Pintea – Raul Popa, iar Ioana Rotar, Raluca Martin și Denisa Haidu așteptau să intre pe scenă, când juriul i-a oprit pe Diana și Raul, considerând că mesajul lor nu cadrează cu tema concursului. Cu regrete și lacrimi în ochi, Ioana, Raluca și Denisa s-au văzut astfel învinse înainte de a concura. Ce să-i faci dacă nu s-au orientat („deșteptat”) la timp ca alți dansatori, care au pregătit drept paravan pentru dansurile lor o planșă sau cartoane pe care să scrie ceva, un motto, un slogan pe tema violenței, așa ca să dea bine, și astfel să poată să danseze în voie așa cum au făcut-o mulți alții, fără să fie descalificați.
Au urmat gimnaziștii de la Liceul Pedagogic „Iosif Vulcan” (cu o scenetă și o compunere), școlile cu clasele I-VIII nr.11, „George Coșbuc” și „Dacia”, precum și gimnaziștii de la „Ghibu”, cu mai multe scenete.
„Schimbă-te, violența nu mai e la modă!”
La liceu, au deschis economiștii de la „Partenie Cosma” (cu dans), urmați de S.A.M. „Ioan Bococi” (doar cu desene), reprezentanții Grupului Școlar „Horea” din Marghita (care au lansat îndemnul „Schimbă-te, violența nu mai e la modă!” Și tot ei le-au propus colegilor de competiție un concurs). După ce au câștigat concursul lansat de liceenii din Marghita, „șogunii” orădeni și-au prezentat jocul de cuvinte,urmați de lăzăriști, „Don Orione” (având drept motto: „Lasă pumnul la o parte/ Și ține-te de carte!”), „Dimitrie Leonida” (cu o scenetă interesantă), Liceul cu Program Sportiv „Bihorul”.
Rezultatele concursului
La liceu:
Premiul pentru cea mai bună punere în scenă - Colegiul Economic "Partenie Cosma"
Premiul pentru cel mai bun îndemn adresat colegilor – Grupul Școlar "Andrei Șaguna"
Premiul pentru cea mai bună documentare - Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu"
Premiul pentru cea mai originală prezentare - Grup Școlar Agricol "Horea" din Marghita
Premiul pentru cel mai sugestiv motto – Școala de Arte și Meserii "Ioan Bococi"
Premiul pentru cel mai puternic mesaj nonviolent - Colegiul Tehnic "Dimitrie Leonida"
Premiul pentru cea mai artistică prezentare - Liceul Teoretic "Aurel Lazăr"
Premiul pentru cel mai sugestiv desen - Liceul "Don Orione"..
La gimnaziu:
Premiul pentru cea mai bună punere în scenă – Liceul Pedagogic "Iosif Vulcan"
 Premiul pentru cel mai bun îndemn adresat colegilor - Liceul cu Program Sportiv "Bihorul"
Premiul pentru cel mai bun motto - Școala cu clasele I-VIII "Dacia"
Premiul pentru cel mai puternic mesaj nonviolent - Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu"
Premiul pentru cea mai artistică prezentare - Școala cu clasele I-VIII "Nicolae Bălcescu" 
Premiul pentru cel mai sugestiv desen -  Școala cu clasele I-VIII nr. 11. (Ovi DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Concursul Să exmatriculăm violența! Fii inteligent, nu violent!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 28 martie 2020