Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Tineri voluntari de la Centrul „Don Orione” au fost în Italia

Curs de formare și schimb de experiență la Genova

Tineri voluntari de la Centrul „Don Orione” au fost în Italia

În perioada 26-31 august 2013, a avut loc la Genova un proiect intitulat „Sky-Skils for Zoung People in the Social Service”, având ca temă principală voluntariatul.

Din comunitatea noastră au participat tineri de la liceu, Scout și Oratoriu. Temele prezentate au fost foarte importante, reliefând motivațiile, scopul, dar și importanța voluntariatului în viața tinerilor. Grupul din Oradea s-a mai întâlnit cu tineri orionini din Iordania, Albania, Ucraina și Italia. Împreună, în aceste zile de har, au reușit să împărtășească din experiența lor de voluntari, așa cum este trăită pe meleagurile lor. În întâlnirile de grup s-au trasat și anumite linii pe care doresc să meargă în acțiunile de voluntariat în comunitățile de unde provin.
Întâlnirile au alternat cu momente recreative în Genova, dar și în Tortona, localitatea de unde a început opera Sfântul nostru fondator Don Orione.
A fi voluntar este a dărui din iubire
Mulțumindu-I bunului Dumnezeu pentru toate harurile primite, sperăm că a fi voluntar să reprezinte un stâlp important pentru toate persoanele care petrec timpul lor la Centrul „Don Orione” din Oradea, dar și din lumea întreagă, pentru că a fi voluntar este a dărui din iubire, așa cum ne învăța Fondatorul nostru Sfântul Luigi Orione.
Părintele Mihai Fechetă
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Tineri voluntari de la Centrul „Don Orione” au fost în Italia.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 5 decembrie 2019