Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Mai verde pentru natură și cultură

Proiectele la Școala Gimnazială „Georgiu Popa” Cîmpani

Mai verde pentru natură și cultură

„Ce sfântă bucurie descoperi pe pământ…/ De fiecare dată mai trainic te unești/ Cu farmecul acestor priveliști câmpenești…/ Pe unde-au mers părinții îți duci și tu copiii./O nouă viață astăzi de viața veche legi,/ Dau muguri pretutindeni din veștedele crengi”. Ion Pillat - Mărțișor

Toamna se numără… proiectele
Noi, Școala Gimnazială „Georgiu Popa” Cîmpani, ne bucurăm de primul nostru proiect multilateral european de parteneriat școlar Comenius.
Martori ai atâtor schimbări de mediu și cultură în societățile noastre, fapt în întregime în dezacord cu armonia om-natură care exista în timpuri străvechi, șapte școli din tot atâtea țări, Franța, Germania, Grecia, Letonia, România, Spania și Turcia s-au „aliat” pentru a conștientiza și responsabiliza copiii față de moștenirea lor unică, locală, națională și europeană și de valoarea lor în lumea noastră.
“cuLturE And enviRoNment” („Cultura și mediul”) a obținut de la Comisia Europeană, prin intermediul Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, în cadrul programului Învățare pe tot parcursul vieții, componenta Comenius, un grant în valoare de 24.000 de euro și se va derula între anii 2013-2015. Își propune să implice cel puțin 16 elevi și opt dascăli în acțiunile de mobilitate și pe toți elevii instituției educaționale în activitățile de proiect care vor fi integrate în curriculum și vor fi interdisciplinare.
„Natura și cultura aparțin tuturor. Protejarea mediului natural și cultural este o problemă care privește toate statele și pe fiecare dintre noi în parte.”, afirmă directorul instituției „Georgiu Popa”, Ioan Moza.
„Þelul nostru este să-i ajutăm pe elevii noștri să exploreze valorile universale de a trăi și să le integreze lor înșiși, familiei, comunității lor și Europei.”,  încheie prof. Denisa Lucuța, coordonator proiect în școală. (L.D.)

Trimite email

duminic, 25 august 2019