Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Consfătuirile didactice ale învățătorilor

La „Blaga”, „Bălcescu” și „Oltea Doamna”

Consfătuirile didactice ale învățătorilor

Joi (12 septembrie 2013) la Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” și Școala Gimnazială „Oltea Doamna” din Oradea s-au desfășurat Consfătuirile didactice ale învățătorilor.

Celor care vor preda la clasele pregătitoare, doamna inspector școlar Felicia Ianța le-a recomandat să creeze o atmosferă, un climat cât mai apropiat de cel din grădinițe. Să nu uite că la această vârstă activitatea de bază este jocul, care să le dea posibilitatea copiilor să-și cheltuiască energia; învățătoarea să se implice în activități, să se joace cu ei, să participe efectiv și afectiv. „Va trebui să vă coborâți la nivelul lor, să redeveniți și dumneavoastră copii pentru că altfel nu veți reuși să creați o atmosferă degajată, o atmosferă mai degrabă de grădiniță decât de școală”.
Legat de programul Școală după școală”, doamna inspector a precizat faptul că la grupa pregătitoare neavând teme pentru acasă, activitățile trebuie gândite corespunzător, cu multe jocuri și activități îndrăgite de copii.
„Trebuie să înțelegem foarte bine rolul acestei clase: rolul de pregătire pentru clasa I. Vine nu numai în ajutorul copiilor, ci și în ajutorul nostru pentru că în clasa I ne va fi mult mai ușor”.
Atenție la auxiliare!
Doamna inspector a ținut să tragă un semnal de alarmă legat de auxiliare.
„Atenție cum le selectați. Nu abuzați de auxiliare! Pentru că foarte mulți au înțeles total greșit: faptul că nu avem manuale la clasa pregătitoare, le-au înlocuit cu auxiliarele didactice. Am avut cazuri în care au fost 11 auxiliare la clasa pregătitoare. Ajung să deteste, să urască fișele de lucru. La clasa pregătitoare puneți-i cât mai mult să taie, să decupeze, să alerge, să aleagă semințe, să numere și așa mai departe, pentru că, știți foarte bine că gândirea lor este extrem de concretă la această vârstă. Până în clasa a doua este recomandat să lucreze copiii cu materiale concrete”, a ținut să precizeze doamna inspector Felicia Ianța. (Ov. Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Consfătuirile didactice ale învățătorilor. 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

mari, 18 iunie 2019