Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

A fost inaugurată Grădinița cu program prelungit din Groși, comuna Aușeu

Luni,

A fost inaugurată Grădinița cu program prelungit din Groși, comuna Aușeu

Luni (16 septembrie 2013), în prima zi de școală, a fost inaugurată Grădinița cu program prelungit din Groși, comuna Aușeu.

La festivitate, am fost onorați de distinși invitați: doamna deputat Lucia Varga, ministru delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură și domnul deputat Ioan Hulea, alături de reprezentanți ai executivului Primăriei Aușeu și ai Consiliului local, între care și fostul primar, Botici Nicolae, care se face „vinovat” de implementarea proiectului. În deschidere, doamna viceprimar Ancuța Șchiop ne-a prezentat „istoria” devenirii acestui nou edificiu, ridicat doar în 9 luni pe un teren viran. De noul locaș al preșcolarilor vor beneficia, în egală măsură, copiii din toate cele patru localități ale comunei: Aușeu, Groși, Gheghie și Cacuciu Vechi.
„Acest proiect face parte dintr-un Program european mai amplu, pe măsura 3.2.2., în valoare totală de 2,5 milioane euro, care mai cuprinde lucrări de asfaltare străzi în localitățile comunei, canalizare și apă în localitatea Luncșoara, reabilitare Cămin Cultural Luncșoara”, a precizat doamna viceprimar Ancuța Șchiop.
Doamna ministru Lucia Varga și-a exprimat încă o dată susținerea față de comunitatea noastră, remarcând că doar o bună comunicare între primărie și școală a făcut posibilă realizarea acestui proiect la standarde europene. 
Domnul  primar Lazăr Mitică-Florentin a prezentat demersul de realizare a acestui minunat edificiu, și și-a manifestat sprijinul necondiționat (al Primăriei și Consiliului local) față de școală și față de reprezentanții acesteia. În numele copiilor (beneficiarii  acestei investiții) și al instituției, directorul Școlii coordonatoare, dl prof. Matei-Adrian Botici și doamna educatoare Cornelia Teușdea au mulțumit pentru frumoasa investiție de capital și de suflet, asigurând oficialitățile și părinții de buna ei administrare și de desfășurarea unui act didactic de calitate.
Antonia Silaghi

Trimite email

joi, 27 iunie 2019